Program


SÁMÁNTUDÁS 10. A Medve Színpad előadása

SÁMÁNTUDÁS 10. A Medve Színpad előadása

Egy este - két előadás, a MEDVE SZÍNPAD szervezésében
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 17:30

1. RÉSZ:
A LELŐTT HARCOS LELKE - AZ ARVISURÁS MÚLTJA, JELENE, JÖVŐJE
N. LAKATOS ZOLTÁN rítusjáték előadásának részletei
Schmidt Éva emlékére
Előadják a Medve színpad tagjai:
Egyed Brigitta, Berényi Dávid, Válóczi Elek valamint Murányi Ákos zenész

"Az orvosi egyetemen a pszichiátriai tanulmányaim során egyik előadáson a professzor elmondott egy történetet. Abban az időben a sorkatonai szolgálat még kötelező volt minden egészséges fiatalember számára, de voltak akik valamilyen módon kibúvót kerestek. A történet így hangzott: Az újonc bekerül a sorozóbizottság elé, és a tisztek asztaláról azonnal felkap egy papírlapot, gyorsan átolvassa, majd "ez nem az!" megjegyzéssel visszateszi az asztalra. A bizottság előljárója ráüvölt, "mégis, mit képzel, hol van?", de az újonc meg sem hallván már veszi is az asztalról a következő iratot, megnézi, és "ez sem az!" felkiáltással visszateszi. A sorozóbizottság orvos tagja elkezdi faggatni, de semmilyen kérdésre nem válaszol. Közben változatlanul minden olyan papírt, amin írás van, felkap, ránéz, majd "ez sem az!" felkiáltással méltatlankodva rakja vissza. Elviszik a katonai kórházba, de ott se jutnak vele semmire. Gyógyszerelik, hipnotizálják, megsokkolják, de a helyzet ugyanaz: minden szeme elé kerülő papírt felemel, és "ez nem az!" felkiáltással visszateszi. Állapota reménytelen. Megszületik a döntés, hogy katonai szolgálatra alkalmatlan, melyről írásbeli végzést kap. Elolvassa, és: "Ez az! Ezt kerestem!" felkiáltással megnyugodva hazatér. - Ez az! Ezt kerestem! Kiáltottam fel én is, amikor először találkoztam az Arvisurával és annak lejegyzőjével Paál Zoltánnal.." (N. Lakatos Zoltán)

VÉGTELEN TÖRTÉNET
Halmy György filmje
Megszólítottak, meghívottak:
Tóth József, Éva halála előtti időszakának magyar társa, tanúja és Éva középiskolai osztálytársai

2. RÉSZ:
VALÓSÁGTEREMTŐ LÁTOMÁSOK
Kovács Julival, Keya Nádor Judit által létrehozott látóhegyi csapat egyik tagjával,
Szepes Mária tanítványával és hagyatékának egyik gondozójával beszélget:
Halmy György

Kovács Juli férjével 36 éve él tanyán a vajdasági határ szélén. Miért vonul ki egy fiatal pár a városból, és választja a társadalmi periféria önként vállalt remeteségét? Miként kerül kapcsolatba az ökoszisztéma gondozásával, miként érlelődik a természettel folytatott párbeszéde folytán az összhang. Ezzel párhuzamosan feltárul az individuációs út kibontakozási, érlelődési élménysorozata. Szepes Máriával folytatott bensőséges, mester és tanítvány kapcsolatból sok személyes történet elevenedik majd meg. A beszélgetéshez Szepes Mária megjelent és még kiadatlan írásaiból válogattunk szemelvényeket.

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Ajánló


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!