Program


RS9 OFF – UN – DEAD

RS9 OFF – UN – DEAD

Április végén rendezi meg az RS9 Színház az II. RS9 OFF független színházi fesztivált melynek keretében 13 társulat mutatkozik be.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 30. vasárnap, 18:00

A Barboncás Társulat előadása

Lugosi Bélának külön fejezete van az egyetemes filmtörténetben, ő a földkerekség legismertebb magyar művésze három millió Google és ötmillió Yahoo találattal, s nem mellesleg halhatatlan.

Karinthy Gábor sírversének utolsó két sora a kiindulópontja előadásunknak: „A hátán hordta koporsóját, megbotlott és belefeküdt”
Az UN- DEAD című előadás különböző bábtechnikák segítségével idézi meg a 60 éve elhunyt Lugosit. A „haláli színjáték” kilenc animált képben mutatja meg a színész életét, ill. a manipulátor/ bábmozgató – mint halál – hántja le szerepeit a megidézett figurának.

Ez a „halott mosó”, élet és halál ura tisztítja le társadalmi, művészi, emberi szerepeiből a halott Lugosit, hogy megnézze, mi marad alatta.
Lugosi bármennyire tehetséges színész volt, mégis a nagy amerikai álom által rárakódott szerepben – Drakula gróf – ismeri mindenki, ebbe a koporsóba botlott bele, és ott is maradt. Így lett belőle UN – DEAD.

 

Ötlet, játssza, rendező: Kiss Ágnes

Ajánlatunk


Solymosi Tamás – Mirzoyan Albert – Prokofieva Irina – Jiří Kylián – Harald Lander KLASSZIKUS BRAVÚROK Négy egyfelvonásos balett három részben

A miniszter félrelép kortárs brit drámaírója, Ray Cooney bohózata az álmokról, a reményről szól, illetve arról, hogyan reagálnak karakterei, ha tapintható közelségbe hozza a sors őket vágyaikkal. A pénz mindenkit megvezet: a vagyon-hajsza fokozatosan válik abszurd bohózattá, rávilágítva mindarra, amit egy légből kapott bőrönd pénz hozhat az ember életébe. Henry Perkins szürke, hétköznapi élete hirtelen fordulatot vesz, amikor egy vonatutazás során tévedésből más táskáját megragadva hagyja el a pályaudvart. A felesége által gondosan felpakolt szendvicsek helyett vastag pénzkötegek párnázzák a táska belsejét.

Ajánló


Az előadásban megidézett kor egybeesik A hattyúk tava ősbemutatójának idejével (1877). Ugyanakkor a XIX. század második fele az elburjánzó elmegyógyintézetek,…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!