Program


Pünkösd a Diósgyőri várban

Pünkösd a Diósgyőri várban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. június 10. hétfő, 9:00

Pünkösd hétfőn mesteremberek népesítik be a vár udvarát. A dolgos kezeket munka közben is megleshetik látogatóink. Láthatják hogyan dolgozik a kosárfonó, a fazekas és a kovács.

A játszóházban pünkösdi rózsát is készíthetnek a gyerekek, gyöngyöt fűzhetnek és kipróbálhatják a bőrművességet. Az aprónép régi népi játékokkal is mulathatja az időt. Lesz nyuszi verseny, bögre dobáló, gesztenye csúzlizó, a bátrabbak akár a sárkánnyal is megküzdhetnek. A talpalaávalót a Csender zenekar húzza majd, aki kedvet érez hozzá beállhat a táncházba is.

Itt lesz gyógynövény szakértőnk is, aki a középkori gyógyászat rejtelmeibe avatja be az érdeklődőket, jó idő esetén pedig a vár fűszeres kertjét is megmutatja. Akár személyes tanácsadást is kérhetnek tőle.

A gyógynövény túrák a felső várudvaron található Indulási pont táblától indulnak: 10:15-kor, 12:15-kor, 14:15-kor, 16:15-kor. 

Jegyár: 1 500 forint, 6 év alatt ingyenes.

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk.

 

Ajánlatunk


Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Ajánló


Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének…

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!