Program


Prométheuszról - TMK Alkalmi Társulás, Veszprém - Sissi Őszi Tánchét

Prométheuszról - TMK Alkalmi Társulás, Veszprém - Sissi Őszi Tánchét

A TMK Alkalmi Társulás előadása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. november 22. szerda, 19:00


A SŐT7 (Sissi Ősz Tánchét) programja

Prométheusz. Isten. Hős. Lázadó, akinek személyes tragédiája egyúttal az emberiség legnagyobb dicsősége. Ellopta a tüzet az istenektől és megosztotta az emberekkel, egyenrangúvá téve őket a halhatatlanokkal. De mint minden mártírnak, Prométheusznak is nagy árat kell fizetnie nagylelkűségéért. Száműzve az Olümposzról egy sziklához láncolva kell szenvednie, míg egy sas, Ethon minden nap a májából lakmározik.

„Könnyű annak, kit baj nem ért, a szenvedőt
a biztos partról bölcs szavakkal inteni.
Magam tudom legjobban, mit követtem el,
amit tettem, megtettem, most is vállalom:
az emberek pártját fogtam s elbuktam én.
De mégse vártam büntetésemül, hogy itt
égnek törő sziklák között sorvadjak el,
magányos ormon, mit szomszéd se látogat."

/részlet/ Aiszkhülosz: Leláncolt Prométheusz
Fordította: Trencsényi-Waldapfel Imre

Előadó: Turós-Máté Kinga
Hangmérnök: Szegedi Mátyás
Operatőr: Szabó Júlia, Imre Marcell
Video vágás: Palánki Dávid
Producer: Buvári Tamás

Rendező-koreográfus: Katona Gábor

Az előadásban Franz Kafka: Prométheusz című írása hangzik el Tandori Dezső fordításában.

TÁMOGATÓK
Eurofamily Kft. SzeretFilm Stúdió,
Művészetek Háza Veszprém, Jeruzsálem-hegyi Baráti Kör

A TMK Alkalmi Társulás 2014-ben alakult Veszprémben. Tagjai, munkatársai, támogatói helyi művészek: színészek, táncművészek, zenészek, koreográfusok, rendezők. A társulat alapítója, Turós-Máté Kinga táncművész, balett tanár, 4 gyerek édesanyja.
Korábban számos darabban dolgozott Ladányi Andreával, Horváth Csabával, a La Dance Company, illetve a Közép-Európa Táncszínház tagjaként, vendégművészként a Pécsi Balettnél.
Prométheuszról... című darabjuk 2017. augusztus 19-én került bemutatásra a Veszprémi Művészetek Háza Dubniczay-palotában.

SŐT7 (Sissi Őszi Tánchét)
Hatodik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben. A program idén ismét a vidéki táncműhelyeket – soproni, győri, miskolci, veszprémi, kecskeméti – állítja fókuszba. A fesztivál 0. napján bepillanthatunk a Magyar Állami Népi Együttes táncművészeinek alkotásaiba, zárásként pedig fellép a házigazda Közép-Európa Táncszínház is.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


Ildikó kiváló szakpolitikus, aki komoly karrier előtt áll, amennyiben le tudja küzdeni egy apró hibáját: nem tud hazudni.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!