Program


Play Strindberg
6

Play Strindberg

Friedrich Dürrenmatt: Play Strindberg!  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 14. vasárnap, 19:00

August Strindberg a XIX. század második felében élt svéd író, aki viharos élete során sokat utazott, főleg irodalmi műveket írt, de fotós, festő, kémikus is próbált lenni. Többször megnősült, de házasságai rendre tönkrementek: mindannyiszor beleszeretett egy eszményképbe, amit a nőről kialakított, aztán ez a kép hamar szertefoszlott.

A Haláltánc című drámája a házasságon belül kialakult pokol szemléletes és hátborzongató leírása. Ez a darab ihlette meg a kortárs drámaírót, a svájci Dürrenmattot, aki szinte kizárólag Strindberg mondataiból építkezve kesernyés, ironikus, de mindvégig rendkívül szórakoztató színpadi játékot szerkesztett Play Strindberg! (Játsszunk Strindberget! címmel).

Dürrenmatt műve egy házasság tragédiájának komédiája a kicsinyes érdekek és a megmagyarázhatatlan és feloldhatatlan összetartozás ambivalenciájának megmutatásával. 

Bemutató időpontja: 2016.01.23.

Ajánlatunk


Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!