Program


Pinchas Steinberg és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Pinchas Steinberg és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Az Izraelben született karmester, Pinchas Steinberg 2014 óta vezeti a Filharmóniai Társaság zenekarát. Zenei tanulmányait az Egyesült Államokban és Berlinben folytatta, ahol dirigensként 1974-ben lépett először a nagyközönség elé.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. november 14. csütörtök, 19:30

Azóta vezényelte Európa gyakorlatilag összes jelentős szimfonikus együttesét, és visszatérő vendégművészként lépett pulpitusra a legnevesebb operaházakban (Covent Garden, Párizsi Operaház, Müncheni Operaház). 2010-ben debütált a Milánói Scalában, ahol egy három koncertből álló szériát dirigált. Cleveland-i debütálása óta az amerikai zenei színpadok gyakori vendége. Hét éven át volt a Bécsi Rádió Szimfonikus Zenekarának főzeneigazgatója. Liszt Ferenc születésnapjára Liszt- és Wagner-művekből álló programot állított össze a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara számára, amelyet először vezényel. A maestróval való együttműködés komoly kihívást fog jelenteni a diákoknak, hiszen A nürnbergi mesterdalnokok nyitányánál kevés virtuózabb zenekari darabot írtak, Izolda szerelmi halála pedig nemcsak technikailag, hanem érzelmileg is igen megterhelő kompozíció. A koncerten elhangzó Liszt-zongoraverseny szólistája a 2015-ben huszadik születésnapját ünneplő Váradi László lesz, aki a Zeneakadémián a különleges tehetségek osztályába járt, jelenleg az intézmény első éves hallgatója.

Műsor:

Wagner: A Nürnbergi mesterdalnokok - nyitány
Liszt: A-dúr zongoraverseny
szünet
Wagner: Trisztán és Izolda – Előjáték
Wagner: Izolda szerelmi halála
Liszt: Tasso

Közreműködik: Váradi László (zongora)

A Zeneakadémia Szimfonikus Zenekara

Vezényel: Pinchas Steinberg

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a darabot, amely kísérlet a színház hatalmának demonstrálására, közös játék az író, a színész és a közönség részvételével, vagyis minden egyes este megismételhetetlen alkalom.

A Rumini Berg Judit, a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének legismertebb műve, amit több ezer gyermek olvas kötelező irodalomként, alsótagozatban.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!