Program


Pericopes + 1 (I/USA)

Pericopes + 1 (I/USA)

A Pericopes eredetileg Emiliano Vernizzi és Alessandro Sgobbio szaxofon-zongora duójaként alakult 2007-ben, s már ekkor megmutatkozott a két alapító melodikus témák és egyedi kompozíciós szerkesztésmód iránti erőteljes vonzódása.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 24. kedd, 20:00

 Három lemezt már kiadtak és számos rangos díj mellett megnyerték az Umbria Jazzversenyt is, amikor csatlakozott hozzájuk az amerikai dobos, Nick Wight, s ezzel megszületett az azóta töretlenül működő Pericopes + 1 névre hallgató trió. Az európai és amerikai zenei hagyományok legkülönfélébb elemeiből - experimentális, folk, poszt-rock és avantgárd - építkező These Human Being című lemezük 2015-ben jelent meg az Alfa Music kiadónál. Az album, melyhez Dave Liebman és Enrico Rava írta a kísérőfüzet szövegét, széles körű kritikai elismerést és egy csapásra rangos koncertmeghívásokat hozott a csapat számára egész Európában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban.

A Pericopes + 1 idén február 2-án megjelent Legacy című albuma tovább viszi a trió inventív, posztmodern stílusát. Az Legacy anyagát az elmúlt évtizedek alternatív pop-művészei inspirálták, s a lemez főhajtás azok felé az ikonoklasztikus művészek felé, akik következetesen és bátran követték kreatív elképzeléseiket, dacolva a környezetük meg nem értéséből, vagy ellenállásából fakadó nehézségekkel. Egymásra rétegződő groove-ok, színes textúrák és tempóváltások teszik hangsúlyossá a csapat szellemes és kiszámíthatatlan kompozíciós identitását anélkül, hogy ezzel torzítanák akusztikus érzékenységüket. Decemberben kezdték meg a Legacy promóciós turnéját, s azóta megfordultak a Parma Jazz Frontiere Fesztiválon és a Ferrara Jazz Clubban Olaszországban, a müncheni Jazzclub Unterfahrtban és a berlini A-Trane-ben Németoprszágban, a londoni Pizza Expressben - hogy a több mint 25 helyszín, fesztivál és workshopok közül csupán csak néhányat említsünk.

Közreműködik:

Emiliano Vernizzi - tenorszaxofon
Alessandro Sgobbio - zongora, Rhodes
Nick Wight - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Ajánló


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!