Program


PERÉNYI 70 - Dvořák / Schumann ( Concerto Budapest & Perényi Miklós )

PERÉNYI 70 - Dvořák / Schumann ( Concerto Budapest & Perényi Miklós )

Perényi 70
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 6. szombat, 19:30

Dvořák Az erdő csendje, op.68
Dvořák Rondó csellóra és zenekarra, op.94
Schumann Csellóverseny, op. 129

--- szünet ---

Dvorak IX. "Újvilág" szimfónia, op.95

Közreműködik Perényi Miklós - cselló
Vezényel Keller András

"A zenei megszólalásnak az az eszménye született újjá, amelyet a platóni ideák honából Pablo Casals hozott emberlakta földünkre... Ez a hang a semmiből érkezik, és ahogy kiteljesedik, az egész világegyetemet átfogja..." Ezekkel a szavakkal magasztalta egykor Perényi Miklós művészetét a nagy kritikus, Kroó György, és a cselló szerény zsenijének játéka azóta is mindmáig hasonló elragadtatást vált ki az ily emelkedett megfogalmazások terén talán kevésbé fantáziadús hallgatók tömegéből is. A csodálatos muzsikus 70. születésnapját köszönti ez a program, amelynek túlnyomó részét Antonín Dvořák három szerzeménye alkotja majd. Az erdő csendje eredetileg egy négy kézre írt zongoraciklus ötödik darabja volt, de a szerző utóbb átírta csellóra és zenekarra (illetve csellóra és zongorára is). Dvořák g-moll rondójának viszont eredetileg is az emberi hangot tán legjobban megidéző cselló volt a főszereplője, igaz, elsőre még zongorakísérettel. Az első koncertrészt záró kompozíció, Robert Schumann kései a-moll Csellóversenye Perényi Miklós repertoárjának meghitt darabja: a nem látványosan hálás versenymű az ő előadásában mindig ámulatba ejtően gazdagnak bizonyul. A szünet után felhangzó Dvořák-szimfónia, az Újvilág megszólaltatásával Keller András és zenekara újabb ajándékkal szolgál ezen az ünnepi koncerten - a közönség számára.   


 

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!