Program


Pásztortáncok, verbunkok és legényesek

Pásztortáncok, verbunkok és legényesek

Fordulj Kispej Lovam Néptáncegyüttes előadása
Közreműködik a Zagyva Banda

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 18:00

"A Fordulj Kispej Lovam Táncegyüttes tagjai a magyar néptánc élet kiemelkedő személyiségei, táncmesterek, Népművészet Ifjú Mesterei, Aranysarkantyús táncosok. Öt éve már, hogy júniusban túrát szervezünk egy-egy előre kiválasztott tájegységen. Célunk, hogy a hagyományos életmódú gazdálkodó, vagy kulturálisan színes falvakat, kisvárosokat felkeresve felélesszük, ápoljuk a helyben élő emberek magyarságérzetét, öntudatát. Küldetésünknek tekintjük a lovas hagyományok, a lótartás ügyének népszerűsítését. Műsorainkban a férfiak által táncolt verbunkok, eszközös pásztortáncok, legényesek jelennek meg a lovas ember, a katonáskodó férfi emberi mivoltának hű bemutatásával. A legfontosabb feladatunk a hitelesség és a tiszta megfogalmazások által visszanyerni az egyszerű, manírmentes, torzítatlan magyar táncoknak és azok táncolóinak becsületét."

Ajánlatunk


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!