Program


Na, végre! - Beleznay Endre önálló estje

Na, végre! - Beleznay Endre önálló estje

Beleznay Endre önálló estje két részben

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 4. csütörtök, 19:00

Több, mint négy évet várt rá, és végre ez a nap is elérkezett. Kollegái közül néhányan nem értek rá, mások megsértődtek, a többiek pedig megunták, hogy nem hagyja őket szóhoz jutni. Amit hosszú évek óta folyamatosan csak ígérgetett a színpadon, az most végre valósággá válik.

Főszerepben: Beleznay Endre
Játszótársak: Beleznay Endre és Beleznay Endre
Szöveg: Beleznay Endre
Dramaturg: Beleznay Endre
Konferál: Beleznay Endre
Rendezte: Beleznay Endre
Külön köszönet Beleznay Endrének.

Az előadás kizárólag magyarul értő nézők számára élvezhető.

Az előadás időtartama 90 perc két részben, szünettel.

Beleznay Endre: „Az én életem ugyanolyan botrányos, mint amíg a takaród ér. Egy felkészült, kitűnő szülészorvos, erősen képzett szülésznők és saját enyhe tiltakozásom dacára megszülettem. A légzésem beindítására kitört heves ütközetnek fittyet hányva életben maradtam, sőt, a szakszerű gondozás szöges ellentéteként elhagytam a szülészeti klinikát, gyermekbetegségek hosszú, reményteljes csíráival elmém sötét bugyraiban. De nem csak a gyermekkor. Hiszen lázadva a modern út minden egyértelmű vívmányával szemközt, nőkkel kezdtem szexuális életet élni. Vállaltam az ezzel járó meg nem értettséget, a botránkozó tekinteteket, az aljas, rosszindulatú pletykákat és a Föld túlnépesedésének iszonyú veszélyét. Melynek irányában megnősültem, majd tetézve mindezt 1 teljesen ép, egészséges, okos, tehetséges leánygyermek apjaként, ki tudja mi mindent ennek a megnyugvóan őrült és dekadens világ zajának küszöbe megett. Majd kiköpött, és tovább. Ha csak az elfogyasztott kolbászokra gondolok. Vagy, hogy számos szakember tanácsának ellenére nem szedek drogokat és nem csalom a feleségem. De ez maradjon köztünk. Hátha kitudódna, és a megtorlás robajló fellegei.

De mindennek legalján művész vagyok. Színházi szerepek sokasága, apró-seprű tévéjátékok, füstös kocsmák, árnyas falunapok kemény iskoláján végigkínlódva egy igazi, egy meg nem értett, egy ősi, egy szenvedő, egy univerzális, egy mindent tudóan depressziós, életunt, nagy művész – szerettem volna lenni, de jött az álinterjú, és a gigasztárok kietlen, magányos, feneketlen csúcsára taszított. Aztán Konkrét Csávó, Dr. Szikláné dr. Szilaly Aranka, Emberek a Holdon, Szőke Kóla, Szeszélyes és még sorolhatnám. De nem. Persze a nagy művészet mindmáig kerülget, de majd ellensúlyozom. Megígérem.”

Ajánló


Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan…

A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!