Program


Mozart: Szöktetés a szerájból - Opera vetítés

Mozart: Szöktetés a szerájból - Opera vetítés

A milánói Teatro alla Scala előadása, a legendás rendező Giorgio Strehler halálának 20. évfordulója alkalmából, élőközvetítés, olasz nyelven, angol felirattal
Karmester: Zubin Mehta
Rendező: Mattia Testi, Giorgio Strehler eredeti színpadra állítása alapján
Főszerveplők: Lenneke Ruiten, Mauro Peter, Sabine Devieilhe, Maximilian Schmitt, Tobias Kehrer, Cornelius…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 19. hétfő, 20:00

A nagy rendező halálának 20. évfordulója alkalmából a Scala ismét színre viszi ezt az ünnepelt előadást, azzal a karmesterrel, aki először vezényelte - Zubin Mehtával. Constanza szédítő szerepét Lenneke Ruiten énekli, aki hatalmas ovációt kapott 2015-ben Mozart Lucio Silla c. operájában nyújtott előadásáért, Belmonte szerepében pedig a felívelő Mozart tenor, Mauro Peter látható.

Rabság, hűség, szerelem, megbocsátás. Belmonte menyasszonyát, Constanzát, valamint annak komornáját, Blondét és szolgáját, Pedrillót kalózok ejtették foglyul, és eladták a török Szelim pasának. A pasa szerelmes lesz Constanzába, de a lány visszautasítja. Belmonte megtalálja őket és Pedrillo tanácsára építésznek adja ki magát, így jut be a basa palotájába. A szerelmesek elhatározzák, hogy még az éjjel megszöknek. Pedrillo leitatja Ozmint, a török őrt, de a szöktetés mégsem sikerül. Ozmin fellármázza a palotát, bosszúra szomjazik. Kiderül, hogy Belmonte apja halálos ellensége a basának. A foglyok nem számítanak kegyelemre, elszántan várják a halált. Szelim pasa azonban megbocsát nekik és szabadon engedi őket. 
A Várkert Bazár és a Pannonia Entertainment együttműködésében megvalósuló budapesti All’Opera közvetítések célja, hogy a hazai közönségnek is elhozza az olasz operaházak világszínvonalú produkcióit, ezzel színesítve a Magyarországon is egyre népszerűbb operaközvetítések kínálatát. 

Ajánlatunk


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!