Program


Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska

Mozart-Lackfi: Parázsfuvolácska

Wolfganag Amadeus Mozart-Lackfi János: Parázsfuvolácska

mese-dal-játék, a Varázsfuvola daljáték gyermekváltozata két felvonásban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 13. szombat, 17:00

A varázsfuvola az operairodalom egyik legnagyobb remeke, melynek jelentésrétegei alkalmat adnak arra, hogy a hangsúlyok megválasztásával nagyon különböző színpadi megvalósítások szülessenek.

Ha úgy tetszik, a mesék archetípusa: a fiatalok próbatételek során keresztül egymáséi lehetnek, a jók elnyerik jutalmukat, a gonoszok méltó büntetésüket. Fel lehet építeni az előadást a mű szabadkőműves rétegére, filozofikus mélységeket kibányászva. A csodás elemek hangsúlyozásával látványos és szórakoztató produkció születhet – ősbemutatójakor a cél a kasszasiker volt.

A szerepek értelmezhetők a mesealakoknál sokkal összetettebb, ellentmondásos karakterekként – ebből indult ki az előző évadban nagy sikert aratott produkciónk. A Parázsfuvolácska címével is jelzi: a történet gyerekeknek szóló olvasatát adja. Természetesen a zene Mozart zseniális kompozíciója, mely univerzális, mindenkit hatása alá von.

Közreműködők: a Szegedi Szimfonikus Zenekar és a Szegedi Nemzeti Színház énekkara, valamint a Parázsfuvolácska gyermekkara

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

A 2023|2024-es évad egy magyarországi bemutatóval indul, Tena Štivičić kortárs horvát drámaírónő 3tél című díjnyertes darabjával Alföldi Róbert rendezésében.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Egy vagyonos üzletember hirdetést ad fel: néhai üzlettársa fiát keresi, szeretné tisztességesen, rengeteg pénzzel megjutalmazni. Billy bejelentkezik, mint jogos örökös,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!