Program


Mindent anyámról (1999) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Mindent anyámról (1999) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Mindent anyámról - spanyol nyelven, magyar felirattal





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 18. hétfő, 19:00

Pedro Almodóvar filmje 2000-ben elnyerte a legjobb nem angol nyelvű film Oscar-díját. És minden elképzelhető spanyol filmdíjat, a César-díjat, a BAFTA-díjat, a Golden Globe-ot, Cannes-ban a legjobb rendezés díját, a Donatellót, az Európai Filmdíjat. Ennek ellenére mindmáig ez a rendező az egyik legvitatottabb alkotása. És ez tökéletesen érthető. Egyrészt azért, mert igen jelentős fordulat Almodóvar életművében. Korábbi filmjei nyersebbek, vitriolosabbak, azokban nem nagyon adott esélyt az együttérzésnek. Most viszont a furcsa, a bizarr és a szürreális mellett valami egészen más is megjelenik: az emberi melegség. Másrészt azért kavarta fel a kritikusokat és a nézőket, mert a Mindent anyámról eszeveszetten provokatív. Prostik, melegek, leszbikusok, transzszex, drog, AIDS, kórság és baleset, homályos kapcsolatok… Elég tömény? Így leírva egyenesen hátborzongató. Néző legyen a talpán, aki felülkerekedik előítéletein, úrrá lesz az érzések zűrzavarán.
Igen ám, de a filmet nézve valami furcsa történik velünk. A mozi - vagy a színház - csodája, amikor a dolgok önmaguk fölé nőnek. Az extremitásokból fájdalmas és nevettető embertörténetek kerekednek ki. És ezek a történetek a maguk furcsa módján egymásba fonódnak, burjánzanak. Ebben a filmben mindenből sok van. Érzelmekkel, szenvedélyekkel teli áradás. Mit áradás, özönvíz! Annak a furcsa élménynek a megragadása, ahogy a tragédiákon és a veszteségeken felülkerekedik az élet. Az a különös izé, ami a születés és a halál között történik velünk.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!