Program


Minden Arany, ami fénylik - rendhagyó irodalmi est Arany János műveiből

Minden Arany, ami fénylik - rendhagyó irodalmi est Arany János műveiből

Rendhagyó irodalmi színház Arany János életéről és verseiből a Napfényes Színtársulat előadásában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 6. kedd, 11:00

Versek, írások, anekdoták és sok minden más, amit a költő életéről sohasem tanultunk az iskolában - pedig mindig is lehetett volna.

Arany János szigorú arcképe, hosszú bajusza emlékezetes kép marad számunkra középiskolai könyveinkből. De valójában ilyen volt a költő? Mi az, amit sohasem tanultunk róla, pedig mindig is lehetett volna? A költőóriás születésének 200. évfordulója alkalmából estünkön, a tőlünk megszokott rendhagyó módon mutatjuk be életét és műveit. Jelenetek, anekdoták, frappáns történetek kerülnek terítékre. Fellebben a fátyol a Arany rendkívüli humorérzékéről, s a társadalmat bíráló éleslátásáról. Kiderül, hogy bő másfél évszázada megfogalmazott gondolatai ma helytállóbbak, mint valaha. Az est során saját szerzeményű dalok csendülnek fel, varázslatos fények s egy különleges mozgásművészet teszi még élőbbé számunkra a walesi bárdok szerzőjének világát.

Ajánlatunk


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!