Program


Mikhail Mering klarinétestje - A Kovács Béla Klarinétverseny győztesei

Mikhail Mering klarinétestje - A Kovács Béla Klarinétverseny győztesei

Versenygyőztesek
Mikhail Mering és Damien Bachmann
A Kovács Béla Klarinétverseny győztesei
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 28. csütörtök, 19:00

Mendelssohn: 1. koncertdarab, op. 113
Poulenc: Klarinét-zongora szonáta
Kovács Béla: Hommage à Strauss
Csajkovszkij–Alexandre Chabod: Diótörő-fantázia
Kovács Béla: Üdvözlet a Balkánról
szünet
Weinberg: Klarinét-zongora szonáta, op. 28
Sarasate: Carmen-fantázia, op. 25
Kovács Béla: After You, Mr. Gershwin
Amilcare Ponchielli: Il Convegno, op. 76

 

Mikhail Mering, Damien Bachmann (klarinét)Takáts Márton (zongora) Negyvenöt év után rendeztek újra nemzetközi klarinétversenyt 2015-ben Magyarországon, a legendás Kossuth-díjas művész, Kovács Béla négy évtizedes zeneakadémiai pedagógiai munkássága tiszteletére. A versenyből két fantasztikus muzsikus került ki győztesen, osztozva az első díjon, valamint a Zeneakadémia által felajánlott különdíjon, amelynek köszönhetően most a nagyközönség előtt is bemutatkozhatnak. Mindkét művész 1991-ben született, és nemrégiben lettek rangos és nagy múltú együttesek szólóklarinétosai. Mikhail Mering a moszkvai Alfred Schnittke Állami Zenei Intézetben, valamint a versailles-i Conservatoire-on tanult, szólistaként közreműködött többek között az Orosz Nemzeti Filharmonikusokkal és a Tokiói Szimfonikusokkal. 2011-ben egy moszkvai fafúvós versenyen bizonyult a legjobbnak, három évvel később pedig Japánban lett harmadik helyezett a Jacques Lancelot Nemzetközi Klarinétversenyen. A svájci születésű Damien Bachmann számos egyéb versenyen is elért első helyezést, például hazájában, Olaszországban, valamint Csehországban és Romániában, illetve megkapta a Bázeli Zenekari Társaság Alapítványának első díját is. A két különleges tehetségű pályakezdő művész hangszerük irodalmának ritkán hallható és jól ismert darabjaiból szólaltat meg izgalmas és színes válogatást.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű Killer Queen együttes kapcsán a neves People magazin egyenesen úgy nyilatkozott, hogy Freddie Mercury újra él! Itt az alkalom, hogy átélje a hátborzongató csodát és ezrekkel énekelje a jól ismert szövegeket.

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!