Program


Márai Sándor: Varázs
3

Márai Sándor: Varázs

Márai Sándor: VARÁZS
színjáték 2 részben
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 21. hétfő, 19:00

Egy eddig szinte alig felfedezett Márai Sándor-színdarabot, a Varázst mutatta be 2017. október 6-án a Pinceszínház művészi sorsokról, pályaívekről, az egymást követő generációk harcáról - egy szerelmi háromszögön keresztül.

A történet szerint egy idősödő bűvész és egy fiatal – épp pályája csúcsán lévő – idomár küzd egymással egy ifjú légtornász hölgy szerelméért. Az egyik a beérettségével, a másik a friss életerejével. Mindhárman döntés előtt állnak, hamarosan mindannyiuk élete meg fog változni. Nehezen megítélhető erkölcsi kérdések kerülnek elő közöttük.

A polgári világ emblematikus írója 1944-ben vetette papírra a Varázs című darabját, amit 1945-ben mutatott be a Vígszínház Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Még abban az évben megjelent a dráma a Révai Testvéreknél, azóta azonban mintha elfeledkeztek volna róla, pedig a Márai-életmű legfontosabb erkölcsi kérdéseit boncolgatja. Az utókor a produkció kapcsán csak annyit tud, hogy Márai – Tolnay Klári az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a csodálatos színésznő iránt.

A Pinceszínház az utóbbi két évtizedben Márai Sándorhoz volt a leghűségesebb, tőle mutatta be a legtöbb produkciót: a Kaland, a Válás Budán és Az Igazi című előadások mind kiemelkedően hosszú szériákat futottak Ferencváros színházának műsorán. A rendező ezúttal is Kőváry Katalin, aki ismét parádés színészgárdával  szövetkezett a lenyűgöző bölcsességekkel teli történet előadására.

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!