Program


MAKÁM - Bogárbál

MAKÁM - Bogárbál

A Bogárbál címû interaktív gyerek-családi mûsor játékos formában igyekszik közel hozni a mai városi gyermekekhez a természetet s a benne élő állatokat.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 13. kedd, 14:00

A Makám együttes a hazai népzene és világzene egyik legrégibb formációja, 1984-ben alakult. Eddig húsz szerzõi lemeze jelent meg, s közel kétezer koncertet adott itthon és szerte a világban Párizstól Delhiig, Varsótól Dubrovnikig. Az együttes repertoárjával az ifjabb nemzedékek megszólítására is komoly szerepet szán, ezt jelzi a Szindbád, az Ákom bákom és a Csillagváró c. CD-ik rendkívüli népszerûsége.

A dalok nem csak a gyerekeket szólítják meg, kicsit, nagyot, öreget egyaránt hív, kik játékos kedvüket megõrizték. Hallunk az ebihalak születésérõl, a karikás szemû nyúl rémálmáról, egy álmedve téli settenkedéseirõl, a bogarak tavaszi báljának vendégseregérõl, a kabócáról, aki szamócát termeszt a kertjében és még a "ma született" aligátor gyerkõcre leselkedõ veszélyekrõl is. Akinek ez sem elég, azzal kimegyünk az Állatkertbe és a Barlangszínházban meghallgatjuk az ott élõ állatok hangversenyét.Vekerdy Tamás írja ajánló szövegében: "A lélek, az idõ miféle mélységeibõl, a tájak miféle messzeségeibõl zeng fel ez a zene, szól ez a dal? Mit rejt a népek lelke,mit rejtenek a népek lelkei? Utoljára talán gyerekkorunkban volt meg ez az átjárás idõk, népek és távolok közt, mert bennünk, magunkban fedeztük fel mindezt..."

Ajánlatunk


A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még egy izgalmas mozzanat csatlakozik: a K. 467-es C-dúr zongoraversenyt nem modern instrumentumon, hanem fortepianón halljuk.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


19:00 Kapunyitás 20:00 Beton.Hofi 22:00 Krúbi Beton.Hofi Rap Artist Krúbi háromszoros Fonogram-díjas énekes, rapper, zeneszerző, szövegíró. Első dalában, a 2017…

2024. április 27-én Fluor Tomi és Diaz a Budapest Sportarénában ünnepli meg a nagy szülinapot.

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!