Program


Lucy Prebble: Mellékhatás - Tóth Ildikó, Lengyel Ferenc, Sodró Eliza, Porogi Ádám

Lucy Prebble: Mellékhatás - Tóth Ildikó, Lengyel Ferenc, Sodró Eliza, Porogi Ádám

Lucy Prebble a kortárs angol drámairodalom kiemelkedő és elismert szerzője. Mellékhatás (The Effect) című darabját 2012-ben hatalmas sikerrel mutatta be a Londoni Nemzeti Színház, és még abban az évben megnyerte a legjobb drámának járó kritikusok díját.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 13. péntek, 19:30

A darab egy hétköznapinak induló egyszerű gyógyszerkísérletről szól, ahol egy új depresszió elleni szert tesztelnek. A kísérlet résztvevői arra vállalkoznak, hogy némi díjazás fejében heteken át, a világtól elzárva, szigorú megfigyelés alatt szedik az új gyógyszert, vagy annak placebóját.

Két huszonéves kísérleti alany, Connie és Tristan között már az első napokban forrni kezd a levegő, de senki nem tudja, hogy a két fiatal egyre fokozódó érdeklődése egymás iránt, a kórházban kibontakozó titkos szerelmük valódi vonzalom-e, vagy csak az új antidepresszáns mellékhatása. Azt se lehet tudni, melyikük kap placebót, és melyikük valódi gyógyszert. Connie és Tristan szeretnének kiigazodni ebben az érzelmi zűrzavarban, és szeretnének bízni a saját érzéseikben, meg persze a másikéban is, de ez csak úgy lehetséges, ha kézbe veszik a kísérlet irányítását.

A helyzetet bonyolítja, hogy a vizsgálatot a zárkózott, és meglehetősen labilis lelkiállapotú pszichiáternő, Lorna James vezeti, aki nem hiszi, hogy a depresszió egy agyi kémiai folyamat zavarának eredménye lenne, így abban sem hisz, hogy tablettákkal gyógyítható lenne az. Főnöke, Toby viszont azt vallja, hogy mindenre van gyógyszer, csak meg kell találni a megfelelő összetételű pirulát. Lorna a két fiatal kapcsolatában lehetséges veszélyforrást, érzelmi összeomlást lát, Toby viszont a váratlan eredménytől, a „pozitív“ mellékhatástól áttörési lehetőséget és pénzt remél: hiszen ha ilyen heves érzelmeket képes kiváltani az új szer, lehet, hogy megtalálták a szív potencianövelő szerét.

Lucy Prebble lebilincselően szórakoztató és elgondolkodtató drámája a tudományos objektivitást állítja szembe az emberi szív és agy rejtelmeivel, a tiszta számokat és adatokat az érzéseink kuszaságával, kiismerhetetlenségével.

„A THE EFFECT című színdarabot először 2012 november 13-án mutatták be a londoni Nemzeti Színházban, Rupert Goold rendezésében és a Headlong Theatre Company-val koprodukcióban.

A Színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli”

Beengedés az előadás előtt 1,5 órával.

Ajánlatunk


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ezen az estén az író a színész testét ölti magára.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!