Program


Lengemesék

Lengemesék

Színes, magyar rajzfilm, 64 perc, 2017

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. június 28. szerda, 11:00

Rendező: Pálfi Zsolt

Írta: Berg Judit
Társíró: Hernádi Edit
Fényképezte: Antók Krisztián
Animációs vezető: Bárdos Attila
Producer: Temple Réka

A lengék a Nádtenger apró, de bátor, zöldbőrű őrei. A gyerekeket csak akkor avatják őrzővé, amikor bebarnul a hajuk. Addig viszont unalmas az élet, mivel zöldhajúként tilos nádirigón repkedni, vízre szállni, sőt még a békaderbin sem vehetnek részt. Füttyös Vilkónak legnagyobb álma, hogy végre ő is őrző lehessen, ám a kíváncsisága folyton bajba sodorja. Amikor azonban a Nádtenger ellenségei, a harácsok, a hattyúkkal szövetkeznek, az egész tó veszélybe kerül. Az őrzők tehetetlenek, de Vilkó vakmerő tervet eszel ki, hogy megmentse otthonát és fogságba esett barátját, Táltost. Szerencsére nincs egyedül, mert Nagyapó, a vízisiklók és a békák is a segítségére sietnek…

Hosszú évek után végre ismét egészestés magyar animációs film kerül a mozikba, s követheti a Vuk, a Szaffi és társai sikerét. A történet felidézi a Vizipók-csodapók történeteket, a klasszikus magyar animáció fénykorát. A József Attila-díjas Berg Judit (Rumini, Két kis dinó, Maszat, Hisztimesék) népszerű, Lengemesék-sorozata alapján készült film a legkisebb korosztályt – a bölcsődéseket, óvodásokat, kisiskolásokat – szólítja meg. A Lengemesék epizódjait eddig sorozat formájában ismerhette a közönség, most egészestés történet készült a lengék kalandjaiból Pálfi Zsolt rendezésében, aki korábban a rajzfilmsorozatot is készítette. A karakterek többek között a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Kubik Anna és a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Faragó András (Sulyom király) hangján szólalnak meg. A bájos történet és a szerethető karakterek csodás birodalomba vezetik el a nézőket ebben a hiánypótló alkotásban.

Bemutató dátuma: 2017.04.27.
 

Forgalmazó: Vertigo Media

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Ajánló


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events most az egyik legkülönlegesebb műsorával tér…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!