Program


Koreai Szimfonikus Zenekar

Koreai Szimfonikus Zenekar

A Koreai Szimfonikus Zenekar, mely egyike a vezető zenekaroknak Dél-Koreában, idén szeptemberben debütál Magyarországon a Zeneakadémia Nagytermének színpadán.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 19:30

A Szöuli Művészeti Központ állandó zenekara, az összesen 100 főből álló, két szerződött zeneszerzővel is rendelkező és évi több mint 90 koncertet maga mögött tudó Koreai Szimfonikus Zenekar azon dolgozik, hogy a koreai komolyzenét kiemelje az elmúlt 30 év állóvizéből, mind hazai, mind külföldi közönség előtt. Ami megkülönbözteti őket a többi zenekartól, az a széles körű művészeti munkásságuk és aktivitásuk. Az állandó koncertjeik és a Szöuli Művészeti Központ színpadán tartott speciális előadásaik mellett, a zenekar évente több mint 40 balett és opera előadáson működik közre, azóta, hogy többek között a Koreai Nemzeti Operaházzal, a Koreai Nemzeti Balettel és a Koreai Nemzeti Kórussal dolgozik együtt. Folyamatosan repertoárjuk kibővítésén fáradoznak, ezzel egy egyedülálló hazai hírnevet elérve a balett- és operaművészet terén is.A Zenekar ezúttal Csajkovszkij 5. szimfóniáját játssza, mely repertoárjuk egyik jelentős darabja. Mendelssohn hegedűversenyét a 2015-ös Nemzetközi Jean Sibelius Hegedűverseny első helyezettje, Christel Lee adja elő. Lee Kanadában született, koreai származású zenész. A Juilliard Iskolában és a müncheni Zenei és Színházi Egyetemen diplomázott, jelenleg szólistaként és kamarazenészként dolgozik olyan zenekarokkal, mint például a Finn Rádió Szimfonikus Zenekara, a Bavarian Rádió Szimfonikus Zenekara, a Vancouver Szimfonikusok, az Aspen Szimfonikusok, a SWR-Stuttgart Rádió Zenekara, a Koreai és a KBS Szimfonikus Zenekar.

Műsor:

Liszt: Les Préludes, S. 97
F. Mendelssohn: E-moll hegedűverseny, Op. 64.
szünet
Csajkovszkij: V. e-moll szimfónia, Op.64.

Közreműködik:

Koreai Szimfonikus Zenekar

Christel Lee (hegedű)

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!