Program


Kollár-Klemencz, Meszecsinka, Nagy Edi Project

Kollár-Klemencz, Meszecsinka, Nagy Edi Project

Ami belefér! Fonó év vége: Kollár-Klemencz László, Meszecsinka, Nagy Edi Project

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 28. csütörtök, 20:00

Kollár-Klemencz László klasszikus kamarazenéből és népzenei hagyományokból is táplálkozó új lemeze az elmúlt időszak egyik legegyénibb hangú albuma.

A Rengeteg című albumon kizárólag a dalszerző, előadó saját szerzeményei hallhatók, a szövegek az ember és a természet közötti kapcsolatot kutatják. A Rengeteg zenéjével és szövegeivel elsősorban a természetben mélyül el, keresve a tiszta, egyszerű kapcsolatot ember és természet között, valamint ember és a saját természete között.
Olyan hozzáállással, amely szembe mer nézni a valósággal, mégis meggyőződéssel hisz az eszmékben. A melankolikus, balladisztikus hangvételű szerzemények alapját klasszikus dalok képezik, amelyek vonós kamarazenekarral, különleges hangszerelésben szólalnak meg. Az albumra – amelynek stúdiómunkálatai csak a nyáron kezdődnek el – erős atmoszféra, sok csend és dinamika lesz jellemző.

A Meszecsinka teliholdkor született, különös varázslat által. A neve Holdacskát jelent és egy bolgár népdalból jött. Hét nyelven énekel (magyar, cigány, bolgár, spanyol, finn, angol, arab), két országból jön (Magyarország, Bulgária) és a Csodaországba tart. Csak azt csinál, amit nem lehet nem csinálni.
Sok stílust ötvöz, de saját stílusa van – az élete. Ösztönből zenél és rácsodálkozik a világra.
Lágy és simulékony, de nem hagy kétséget. Megkerüli a slágerlistákat és belelopakodik az emberek szívébe. Nem a lájkodat akarja, hanem Téged. Maradj csendben és meghallod.

A 2014. évi Veszprémi Utcazene Fesztivál szakmai díjas dalszerző-énekesnője, Nagy Edi vallomás- és versszerű dalait izgalmas (és folyton változó) zenekari környezetbe helyezte. Ebből született a NAGYEDiproject. A hip-hop és trip-hop alapokra épülő dalokban keveredik a soul és r'n'b, a jazz, a komolyzene, de a poprock- és népzenéből, világzenéből is megjelennek elemek.

Ajánlatunk


Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös, hagyományos tavaszi koncertjén ezúttal a legek, a legendák kapnak főszerepet.

Ajánló


Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Helyszín: Mihai Eminescu Kulturális Központ (Strada Nicolae Grigorescu 19, Târgu Mureș 540095, Románia) Kapunyitás: 17:30 Esemény vége: 20:00 (Kiemelt jeggyel:…

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!