Program


Kodály: Háry János – A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróelőadása / BTF 2017

Kodály: Háry János – A Budapesti Tavaszi Fesztivál záróelőadása / BTF 2017

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 23. vasárnap, 19:30

Közreműködik: Balga Gabriella (Örzse), Dobák Attila (Háry János), Haumann Péter (Napóleon), Magyar Rádió Zenei Együttesei (karigazgató: Pad Zoltán, Matos László)

 

Vezényel: Palló Imre

Rendező: Anger Ferenc

 

A Háry „enigma, igazi rejtvény, amit megérteni ugyan könnyű, de megfejteni nehéz. Tréfa, szatíra, mélyebb értelem – s mindez egyszerre” – írta nem sokkal Kodály daljátékának bemutatója után egy angol zenetörténész. Hasonlóan sokrétegűnek és mélyen elgondolkoztatónak tartotta Szabolcsi Bence, aki 1926-ban így fogalmazott: „Ami itt sokféle álarc mögül, végső, igazi arcként néz át hazugságon, eposzon, mesén, kalandon: a magyar fellobogás és a magyar álom tragédiája. Megíratlan tragédia; s itt sem a szöveg mondja el, hanem Kodály zenéje.”

A Háry János tehát nem pusztán egy találékonyan, zenében elmesélt, színes és kacagtató történet, hanem – mind színpadi lehetőségeit, mind mélyebb értelmét tekintve – egy rendkívül összetett darab, mely újra és újra gondolkodóba kell hogy ejtsen minket. Ehhez a közös gondolkodáshoz igyekszik új szempontokat adni Anger Ferenc rendezése.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!