Program


KINCSKERESŐ KISKÖDMÖN zenés gyermekszínházi előadás
12

KINCSKERESŐ KISKÖDMÖN zenés gyermekszínházi előadás

Móra Ferenc: Kincskereső kisködmön
zenés gyermekszínházi műsor
a Jelen Teátrum és a Szép Ernő Színház művészeinek előadásában

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 23. kedd, 15:00

Szereposztás:

Gergő: BENKŐ BOTOND

Marika, Gergő kis húga, Cinegekirály: VARGA BERNADETT

Gergő anyja; Tündér: BOLDIZSÁR TÜNDE

Hollókirály, Küsmödi Kelemen bácsi: RÉKAI NÁNDOR

Muzsikás ember: TÓTH TAMÁS

Márton, Gergő apja: KRIZSIK ALFONZ

A regény sok igazság tárháza, fejezetenként nyitja ki eme valóságot.  Huszonnégy részéből, hét került feldolgozásra. Szépen szóló muzsika, A cinegék királya, Az ősök kincse, a Hogyan tanultam meg olvasni? a Miben lakik a magyar tündér? Az utolsó öltés, valamint a Megy a ködmön világgá című fejezetek kerültek színpadi megvalósításra.

Mindezek annak a Móra Ferenci gondolatnak a jegyében, hogy az élet olyan, amilyen, de szeretet nélkül elviselhetetlen!

A megvalósuló jelenetekben sok apró igazság tárháza nyílik ki. A befogadó néző, ezeket látva és hallva próbálja elfogadni eme értékeket.

A mű utolsó mondata, amely Móra Ferenc életének vezérlő elve, Gergő számára is őszinte és megszenvedett értelmet kap: "A szeretet az élet." – remélhetőleg a nézők számára is átélhetővé válik! Megtalálni az élet legnagyobb kincsét, amely minden meseelem ellenére, éppen azok segítségével, a művészet szentélyében kézzelfoghatóvá válhat! Korreláció, igazi kötelék jöhet létre! A mindvégig jelen lévő kincs, a földre kitett égi árva. a szeretet, ott van valamennyiünknél! Többet ér, még a fénylő aranynál, még a csillogó tündérpornál is, ugyanis az igazi kincs, azért nincs, mert nem kézzel fogható!

Zene: Tóth Tamás

Összeállította: Krizsik Alfonz

Jelmez: Farkas Tamás

Játéktér: Szinovál Gyula

Rendezte: Krizsik Alfonz

Ajánlatunk


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Ajánló


Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!