Program


Kincses Réka – Alina Nelega: Double Bind

Kincses Réka – Alina Nelega: Double Bind

A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház Tompa Miklós Társulat és Liviu Rebreanu Társulat előadása

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 31. kedd, 19:00

A „Double Bind“ dokumentum színházi előadás, egy magyar-román színész workshop története, személyes élményekből és a közösen átélt munkafolyamatból táplálkozik. Tizenegy román és magyar színész dolgozott a projekten, Alina Nelegával és Kincses Rékával együtt.
A közösen töltött hetek során, az alkotók teret engedtek olyan gondolatoknak és érzéseknek, amelyek mindkét közösség belterjes titkai. Amelyekről tudunk, de nem beszélünk róluk, és, ha igen, akkor csak verekedés előtt, után vagy közben.
A „Double Bind“ olyan projekt, amelyben nyílt kártyákkal játszunk. Nem akarunk kibékülni, nem akarjuk eljátszani a megértőt ott, ahol még önmagunkat sem értjük meg. Amit látunk, egy ellentmondásos kapcsolat, egyfajta ördögi kör, amiből kilépni csak teljes kontextusváltással lehet. Ehhez azonban szembe kell néznünk önmagunkkal, a krízist, a rosszat meg kell tanulnunk a valóság részeként elfogadni.
A munka során erre koncentráltak az alkotók, és erre ösztönöz az előadás is.
A kisebbségi, aki felvállalja a fájdalmát és a dühét, a többségi aki belátja, hogy sokszor dominálni akar, és visszaél a helyzetével. A kisébbségi, aki rájön, mit jelent az, amikor már nem is kell más az elnyomáshoz, mert önmagát zárja, rekeszti ki.

A többségi, aki kitaszítva és izolálva érzi magát, látszólagos hatalma ellenére. Aki szeretné, ha őt is megértenék, aki szintén felvállaja dühét és fájdalmát.
A kisebbségi, aki rádöbben, hogy gyakran visszaél helyzetével, kihasználja az áldozat szerepében rejlő hatalmi potenciált.
Az előadás abból a meggyőződésből táplálkozik, hogy ami kimondatik és napfényre kerül, az elveszti démonikus erejét, mint az ördög napkelte után. 

Szereplők:
Monica Ristea, Elena Purea, Berekméri Katalin, Laura Mihalache, Pál Emőke, Claudiu Banciu, Cristian Iorga, Bartha László Zsolt, Csíki Szabolcs, Barabási Tivadar, Alexandru-Andrei Chiran

Szöveg és rendezés: Kincses Réka és Alina Nelega
Zeneszerző: Ada Milea
Fordítók: Kacsó Judit-Andrea és Florentina Váry

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

bohózat két felvonásban

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!