Program


KB35 Inárcs: Suha

KB35 Inárcs: Suha

1994-ben meggyilkolnak egy idős embert. 1995-ben P.D.-t a cselekmény miatt több mint 6 év börtönbüntetésre ítélik, a vádlott nem fellebbez az ítélet ellen. A történtekből 2006-ban dr. Magyar Elemér Fekete-fehér című dokumentum-drámája alapján Ragály Elemér készít filmet Nincs kegyelem címmel, Nagypál Gábor főszereplésével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 26. szerda, 20:00

A társulat a drámát alapul véve dolgozta fel a megtörtént büntetőeljárást és annak folyományaként indult kártérítési procedúrát. Hogy mi is történik pontosan, „azt majd kibogozza valaki”, hogy mi az igazság „az majd a téma dolga lesz...”

Az előadás jelentőségét a témaválasztás, illetve annak társadalmi vetülete adja. A téma feldolgozásának hitelességét a rendező jogi végzettsége és az a tény is alátámasztja, hogy jelenleg is bíróságon dolgozik, így rendelkezik a szükséges rálátással a hivatali apparátus működésének elemzéséhez, értelmezéséhez.

Az előadás legfontosabb célja, hogy aktív párbeszédet indítson el, mely során lehetőség nyílik a felmerülő gondolatok megvitatására. Elgondolásunk ugyanis az, hogy egy büntetőügy a társadalom egészét megmozgatja. Az emberek alapvető tulajdonsága a kíváncsiság a súlyos bűncselekmények elkövetése mögötti motivációk megismerése iránt. Ezzel együtt azonban kevés ismerettel rendelkeznek arról a folyamatról, ami a bűncselekmények állami apparátus általi feldolgozását jellemzi. Az előadás célul tűzi ki tehát azt, hogy bemutassa a rendszer működését, valamint az eljárás útvesztőjében keveredett elkövető és az állam viszonyát, a viszony visszásságait. Az előadás bemutatja a vádlotton kívül a bíró, az ügyész és a védő helyzetét is. Épít a vádlott kapcsolatára a jogi szakemberekkel.

Suha Dénes: Urszinyi Ádám
Bírónő: Fodor Katalin
Ügyésznő: Kiss Nóra
Ügyvédnő: Kovács Anna
Robi, Kiss Károly, Tanács tagja: Kurta Pál
Olajbáró, Tanács elnöke: Boda Tibor
Balogh Nikoletta: Boda Anna
Kakuk: Boros Krisztián
Nyíri, Kinológus szakértő: Presenszki Péter
Péteri, Táskás úr, Orvos szakértő, Tanács elnöke: Kovács Zoltán

Rendezte:Malik Gábor
Asszisztens: Kovács Zoltán
Zene: Kovács Ákos András

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!