Program


Kálmán Imre: A cigányprímás - operett

Kálmán Imre: A cigányprímás - operett

Báró 13. Rácz Pali híres prímás volt. Egy pesti gyáros leányával való – szerencsétlenül végződő – szerelmi kalandját követően, hegedűjét idejekorán szögre akasztotta, és sikeres impresszárió vált belőle. Kiváltképp cigánykörnyezetének művészeit foglalkoztatta.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 31. hétfő, 20:30

Kálmán Imre: A cigányprímás - operett
Romantikus operett három felvonásban

Báró 13. Rácz Pali híres prímás volt. Egy pesti gyáros leányával való – szerencsétlenül végződő – szerelmi kalandját követően, hegedűjét idejekorán szögre akasztotta, és sikeres impresszárió vált belőle. Kiváltképp cigánykörnyezetének művészeit foglalkoztatta.

Sári lánya – emancipált ifjú hölgy – együtt dolgozik apjával az ügynökségen.

Laci fia szintén muzsikus szeretne leni, ám az apa fiát csak „botcsinálta zenész”- nek tartja. Nevelt lányának – Juliskának – ugyanúgy megtiltja, a művészi pályát válassza, és azt, hogy énekesnőként színházhoz szerződjön.

Elve az: „Mi szeretjük a művészeket, mi a művészekből élünk, de művészek mi, nem akarunk lenni soha”.

Ezzel a szemlélettel előre megjósolható a konfliktusok sorozata. Megjelenik a köztiszteletben álló párizsi ügyvéd – Cadeau mester – és egy fellépésre hívja az öreg Ráczot egy nagy ünnepségre Párizsba. A vendéglátó Estragon gróf, Massilia volt királya. A gróf nemcsak I. Napóleon excentrikus ükunokája, hanem az időközben megözvegyült Irinyi grófnő kérője is. A grófnő pedig nem más,mint Terézia,  – Rácz Pali ifjúkori szerelme – .

A konfliktusok tetőpontjához érünk, amikor mindenki megérkezik Estragon gróf palotájába, és Gaston  – Irinyi grófnő unokaöccse – összetalálkozik Sárival.

Szereplők:
Szolnoki Tibor, Sövegjártó Áron, Iván Gál Judit, Geszthy Veronika, 
Zsadon Andrea, Maróti Attila, Rupnik  Károly, Vághelyi Gábor, Kertész Péter

Rendező: Robert Herzl

Az Operettvilág Együttes előadása

Ajánlatunk


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

bohózat két felvonásban

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Ajánló


Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!