Program


IMPROVIZÁCIÓK A MAGYAR HANGSZERES NÉPZENE STÍLUSÁBAN

IMPROVIZÁCIÓK A MAGYAR HANGSZERES NÉPZENE STÍLUSÁBAN

A hagyományos hangszeres népzenére ugyanúgy jellemző a variáló ösztön, mint a vokális dallamokra. A variálás elengedhetetlen része a jó előadásnak. A zenész, a saját falujára jellemző hagyományok által kialakított kereteken belül tulajdonképpen folyamatosan improvizál. Így szolgálja ki az adott kisebb tájegység, falu közösségének szűkebb zenei igényét.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 25. csütörtök, 19:00

Mi hárman, most megpróbálunk kilépni ebből a szigorúbb zenei világból, természetesen felhasználva ezeket a hagyományban rögzült improvizációs modelleket, és egy szélesebb, tágabb értelmezésben igyekszünk bemutatni a magyar hagyományos népzene gazdag és egyben csodálatos zenei világát.

Előadják:

Gombai Tamás, hegedű

Ökrös Csaba, hegedű

Geröly Tamás ütőhangszerek

Ajánlatunk


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!