Program


HVG Filmklub - A Polgár lányok

HVG Filmklub - A Polgár lányok

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. július 11. kedd, 19:00

HVG Filmklub és a HVG Extra A Nő magazin közös nyári rendezvénye

A Polgár lányok - magyar-izraeli dokumentumfilm

Polgár Judit, Zsuzsa és Zsófia a sakktörténet, és talán az emberiség különleges fejezetének a hősei. Három magyar testvér, akik az édesapjuk révén egy egyesek szerint ellentmondásos kísérlet részeseiként kora gyerekkoruktól kezdve arra készültek, hogy sakkvilágbajnokok legyenek. A film interjúkkal és rengeteg privát archív felvétellel mutatja be a család életét, benne az édesapa, Polgár László sokak által vitatott módszerét, amellyel kemény munkára ösztönözte a lányait, majd óriási sikerekre vezette őket. 40 éven és három kontinensen át utazunk a Polgár lányokkal. Ez a film a sakkról szól, de nem sakk-film - mesél a diktatúrák hatásáról, a gyermeknevelésről, a nemek különbözőségéről, a szeretet erejéről, valamint felteszi azt a kérdést, vajon hol húzódik a határ az élhető létezés és a folyamatos teljesítés között?

 

A filmet a HVG Extra A nő magazin megjelenéshez kapcsolódó beszélgetés előzi meg. 

Hello Valóság! 

A HVG Extra A NŐ idei első lapszáma a valóságot köszönti, benne olyan témákkal, mint a válás gazdasági aspektusai,a  női humoristák, racionális gyereknevelés, femvertising, Toni Erdmann, magyar vagy éppen a női neurológiai folyamatok. Azt a hétköznapi valóságot tárjuk fel, amelyben mindannyian élünk, így külön öröm, hogy a Polgár lányok történetéről készült filmet mutatjuk be, amely pontosan és izgalmasan mesél az elmúlt 40 évünkről.

 

Beszélgető partnerek:

Réz Anna, filozófus

Bombera Krisztina, újságíró

Moderátor: Papp Bojána, dokumentumfilmes, a HVG Extra A Nő szerkesztője

 

Időpont: 2017. július 11. 19:00-22:00

Helyszín:Anker’t 1061, Budapest, Paulay Ede u. 33

Jegyár: 1900 Ft (a jegy árából 1000 Ft a helyszínen HVG Könyvekre levásárolható, könyvenként csak egy jegy használható fel). 

Ajánlatunk


A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban volt.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!