Program


Húsvét a Diósgyőri várban

Húsvét a Diósgyőri várban

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. április 22. hétfő, 9:00

A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén. Zenészek, mesteremberek, nyuszi simogató és finomságok várják az ide érkezőket.
Lesz csigafuttató, teknő horgászat, hordó húzogató, középkori kalapdobáló. Ki lehet próbálni a tojásdíszítést, a csuhézást, a gyöngyfűzést. Akár egy saját kezűleg készített nyuszival is hazatérhettek! Megcsodálhatjátok a tojáspatkolót munka közben.

A jó hangulatról az Agyagbanda és a Számadó zenekar gondoskodik. A bátrabbak a táncházba is bekapcsolódhatnak.

Vasárnap Pék Dudás Zsuzsi szórakoztatja a közönséget interaktív bemutatóival. Mesél a szagos vizekről, a húsvéti hiedelmekről és népszokásokról is.

Hétfőn érkezik a Tardi Pávakör, akik felelevenítik a matyó hagyományokat és dalokat, és bemutatják azt is milyen volt régen a locsolkodás.

Rendezvénybelépő: 1 500 Ft, 6 év alatt ingyenes (de regisztrációhoz kötött)
Az ár tartalmazza a  jelmezes tárlatvezetést is a Diósgyőri várban.  A tárlatvezetések fél óránként indulnak 9:30-17:00 óráig a Felső várudvarban a lépcső melletti tárlatvezetés indulási ponttól. 

Ajánlatunk


„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!