Program


Horda - Közép-Európa Táncszínház
2

Horda - Közép-Európa Táncszínház

Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Bethlen Téri Színházban a kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett hétnapos, hét előadásból álló táncfesztivál a hetedik kerületben.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 19. péntek, 19:00

Horda
A Közép-Európa Táncszínház előadása

Az egyetlen Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül, melyek más-más ihletettséggel mesélnek rólunk, a kenyérharcról, a bizalom megszületéséről, a pillangó röptéről, a természettől eltávolodott egyén lemoshatatlan városi mocskáról, a hatalom extatikus gyönyöréről, a haragról, a pusztító és tehetetlen dühről, a megértésről, az elfogadásról, a családról, a közösségről.

A címben szereplő horda szó többféleképpen értelmezhető. Egyrészt azon emberek kis közössége, akik az élet élhetőségéért csoportokat alakítanak ki, másrészt az a pusztító emberhorda, akik valamilyen megfogalmazhatatlan késztetést követve lerombolják saját életterüket.

Előadók: Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Jakab Zsanett, Wéninger Dalma, Ivanov Gábor, Kovács Péter, Mádi László, Füzesi Csongor

Zeneszerző: Lajkó Félix | Dramaturg: Lisztóczky Hajnal
Jelmez, díszlet: Kiss Julcsi | Fény: Fogarasi Zoltán | Asszisztens: Fodor Katalin
Koreográfus: Kun Attila

Az előadás a KET és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

A Közép-Európa Táncszínház Magyarország elsőként alakult táncszínháza. 2013-tól a társulat művészeti vezetője Kun Attila, aki nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a tánc minél szélesebb körben megszólítsa az embereket. A gyerekeknek, diákoknak szóló előadások mellett mozgásórák és hétvégi kurzusok, illetve táncismereti előadások várják a fiatalokat.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!