Program


Hegedűs Endre kamarahangversenye, Km. Somogyi Vonósnégyes, Hegedűs Katalin, Schumann, Brahms Dvorak
3

Hegedűs Endre kamarahangversenye, Km. Somogyi Vonósnégyes, Hegedűs Katalin, Schumann, Brahms Dvorak

Hegedűs Endre zongorahangversenyei évek óta teltház előtt zajlanak Budapesten,
vidékeken és a világ számos nagy koncerttermében.


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 22. hétfő, 19:30

Robert Schumann a Képek keletről című, 1848-ban írt négykezes művében hat impromptu-t szerkesztett egy ciklussá, amelyekben kissé titokzatos módon a keleti irodalomhoz való vonzódás érhető tetten.  E darabokban nem a verseket öntötte zenébe, hanem a költemények gondolatait és érzéseit fogalmazta meg hangokkal. Az utolsó darab, amely diadalittas zenével indul, hamarosan egy feloldozó és csendes személyes vallomássá cseng ki. Johannes Brahms az 1865-ben komponált op.39-es 16 keringőjében varázslatos világba visz bennünket: egyszerre van jelen a bécsi „gemütlich” karakter és a romantikus ábrándozás, a vágyott kedves végtelenül finom ábrázolása és a boldogságról való lemondás zenében felemelt szépsége.


Antonin Dvořak A-dúr zongoraötösének keletkezési éve 1887. Méltán tekinthetjük ezt a nagyszabású darabot nem csak a szerző legnépszerűbb művei közül egynek, de a koncertműsorok állandó, nagy örömmel várt szereplőjének is. Dvořak sajátos, nagy formátummal és szenvedéllyel bőven megáldott zeneszerzői palettája utólérhetetlen bájjal párosul a cseh népzene legszebb dallam-fordulataiból kiemelt, de mégis saját szerzői melódia-csokrával.

HEGEDŰS ENDRE
kamarahangversenye

Közreműködnek:
Hegedűs Katalin – zongora
Somogyi Vonósnégyes
(Somogyi Péter - első hegedű, Lendvai György - második hegedű,
Tóth Balázs – brácsa, Pólus László – cselló)

Műsor:
Schumann: Bilder aus Osten, op.66
Brahms: 16 keringő, op.39
- szünet -
Dvořák: A-dúr zongoraötös, op.81

Ajánlatunk


A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli utolsó turnéjára kiegészült a világhírű Tropicana Club szólótáncosaival és így egy különleges műsorral várja mindazokat, akik egy igazi karibi élményre vágynak.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Ajánló


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg…

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!