Program


Hajnali részegség

Hajnali részegség

öREÖK Szerelmek - Így szerettek ők Hajnali részegség szerelmes színmű

Új helyszínen, a REÖK Szabadtéri Színpadon láthatja a közönség az öREÖK Szerelmek - Így szerettek ők sorozat nyári, kibővített előadását.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. augusztus 5. szombat, 21:00

A liget rekonstrukciója miatt idén nincs lehetőség műsort hirdetni az Újszegedi Szabadtérire. Mindenképpen új helyszínt szerettünk volna találni a közönség által igen szeretett színpadunknak - mondja Herczeg Tamás igazgató. - A Szeged Táncegyüttes jóvoltából birtokba vehetjük Kálvária sugárúti udvarukat. Itt kerül színre hatalmas népszerűségnek örvendő öREÖK szerelmek - Így szerettek ők sorozatunk egyik kibővített darabja.”

Hajnali részegség címmel Kosztolányi Dezső, Harmos Ilona és Radákovich Mária szerelmi háromszögéről tudhatunk meg pajkos, édes-bús részleteket. Az előadást Réczei Tamás állítja színre, aki a felolvasószínházi projekt ötletgazdája, szövegírója és rendezője is.

Kosztolányi élete végén némaságra kényszerült, gégerákot kapott. Fennmaradtak azonban azok a beszélgetőcédulák, amelyek segítségével kommunikált feleségével, és a kórtermébe fel-felszökő szerelmével, szeretőjével is. Életének utolsó szakasza drámai fordulatokat vett, ebben a megvalósulatlan szerelmi háromszögben. De hogy jutott el idáig, mi az, amiért felfeslett kapcsolata az ő Ilonájával? És mi kényszerítette a költőt, hogy hosszú évek hűségét éppen ekkor adja fel?

Közkedvelt színészek alakítják a történet szerepeit. Kosztolányit a sokaknak leginkább karakteres szinkronhangjáról ismerős Kőszegi Ákosra bízta a rendező, aki már Ady-vá is alakult az Így szerettek ők sorozat során. Kosztolányinét Gubík Ági alakítja majd, aki Barátok Köztben játszott szerepét elhagyva újra visszatér a színpadra. Radákovich Mária szerepében a Munkaügyek népszerű színésznőjét, Fodor Annamáriát láthatjuk. A darab során másik szeretett írónk, Karinthy Frigyes is felbukkan - Koltai Róbert játssza majd, akinek ez lesz az első színházi bemutatója Szegeden.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet - és amely több mint száz éve visszatérő sikerdarabja a hazai és határon túli színpadoknak -, negyven év után ismét látható lesz a Budapesti Operettszínházban.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Márai Sándor világsikerű regénye a késői leszámolás drámája.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!