Program


Gyűjtők és kincsek (állandó kiállítás)
4

Gyűjtők és kincsek (állandó kiállítás)

Az állandó kiállítás az Iparművészeti Múzeum európai rangú gyűjteményének történetét páratlan műtárgyakkal és gyűjteménycsoportokkal mutatja be az alapítástól, 1872-től napjainkig.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

A merőben új koncepció korszakok szerint kiemeli a gyarapítás fő csomópontjait, a jeles múzeumigazgatók tevékenységét, a kiváló magángyűjteményeket, aukciókat, donátorokat. Átfogó kép rajzolódik ki a koncepciózus gyűjtéstől kezdve az egyes korszakokat meghatározó általános tendenciákig, ugyanakkor mindez azzal a tanulsággal jár, hogy maga a kiállítás szembesíti a jelent a múlttal.

A kiállítás mintegy 400 műtárgyat vonultat fel, és igyekszik minden gyűjteményegységet bemutatni kiemelkedő műtárgyakkal, ezért Boulle-bútor, brüsszeli csipke, meisseni, bécsi és herendi porcelán, Gallé és Tiffany üveg, valamint könyvkötés és faragvány, ékszer és ötvöskincs, régi viselet, cipő és legyező egyaránt látható, és persze Zsolnay-kerámia is.

Ajánlatunk


Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!

Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!