Program


Gerendás Péter koncert

Gerendás Péter koncert

1956. április 13.-án születtem Budapesten. Már 8 évesen óriási vágyat éreztem a zenélés iránt és ez meg is határozta, hogy merre haladok majd előre: húrok, akkordok között fogom keresni az utamat, a még titkokat rejtő önmagamat.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 3. vasárnap, 20:00

A középiskola után elvégeztem a Konzervatórium jazz-ének szakát. 18 évesen bekerültem José Arzamendia zenekarába, a dél-amerikaiakból álló Los Pachungos-ba. 2 évvel később megalapítottam első saját zenekaromat Láma néven. Eközben rendszeresen felléptem más előadók kísérőjeként, később vendégeként. Zoránnal emlékezetes koncerteket adtunk az ország több városában.

1983-ban az LGT-vel turnéztam session zenészként, a zenekar másfél hónapig tartó angliai koncertkörútján. 1983-87 között Norvégiában egy vendéglátó zenekarban játszottam. Hazatérésem után szóló pályára léptem. 1988-ban “Hóból vagyok” című dalommal megnyertem a Magyar Televízió Dalversenyét.

Szerzőként is egyre többen megismertek. Bródy Jánossal évek óta írunk közös szerzeményeket Koncz Zsuzsa lemezeire, Zorán albumain Dusán szövegeivel jelennek meg dalaim. Wolf Péterrel közös szerzeményünk Wolf Kati lemezén jelent meg. Számos hazai művésszel, zenekarral dolgoztam már együtt dalszerzőként, szövegíróként vagy vendégként: Presser Gábor, Dés László, Somló Tamás, Demjén Ferenc, Katona Klári, Friderika, Kovax, Popper Péter, Jeff Porcaro Band, Finucci Bros Quartet…
Szívesen dolgozom együtt külföldi művészekkel is. 2003-ban a Kongresszusi Központban rendezett George Harrison emlékkoncertemen Joan Faulkner volt a vendégem, 2011-ben Moran Magal izraeli énekesnővel adtunk több koncertet az országban.
Büszke vagyok rá, hogy Faludy György barátságát élvezhettem. Néhány éve volt egy közös műsorunk, ahol az életéről faggattam Őt, és közben előadtam egy-egy általam megzenésített versét. Mindig csodálattal hallgattam történeteit: mikor az ő kérges kezét fogtam, megérinthettem egy picit József Attilát és Karinthyt, akikkel baráti viszonyban volt.

1988 óta működik saját zenekarom, melyben rengeteg nagyszerű zenész megfordult. Koncertjeim során különböző méretű zenekari felállások kísérnek. Láthattak már vonósnégyessel, szimfonikus nagyzenekarral, vagy fúvósokkal és dél-amerikai ütősökkel kiegészített latin zenekarban. Családi zenekarom érdekes színfolt a hazai és a nemzetközi zenei palettán.

Zenémet leginkább a latin, rock és lírai dallamok jellemzik, de közel áll hozzám a jazz is. Rendszeresen koncerteztem a Budai Parkszínpadon, Petőfi Csarnokban, később a Kongresszusi Központban, Művészetek Palotájában, Syma Csarnokban és színházakban. Rendszeresen fellépek külföldön, emellett különböző koncerteken, fesztiválokon, rendezvényeken is láthat a közönség. Egyedül is gyakran állok színpadra, ahol akusztikus gitárral adok egész estés koncertet. Saját szerzeményeim mellett külföldi dalok is szerepelnek repertoáromban.

A zene mellett a boldogságot 9 gyermekem hozza a mindennapjaimba.

Ajánlatunk


Csak a szeretet: az egyetlen és ősi, időn és téren átívelő, mindannyiunkat összekötő energiáról beszél Magyarország első számú újcirkusz-társulata, a Recirquel új produkciója. A Vági Bence művészeti vezető rendezte Solus Amor a társulattal való többéves közös munka során megteremtett „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét.

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Ajánló


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!