Program


Freud Café: A megfelelés csapdájában - A hamis szelfről

Freud Café: A megfelelés csapdájában - A hamis szelfről

2018-ban is folytatódik a Magyar Pszichoanalitikus Egyesület által szervezett előadássorozat, a Freud Café.
Előadó: Szajcz Ágnes pszichoanalitikus

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 3. csütörtök, 19:00

A hamis szelf-et úgy képzelhetjük el, mint a lelki túlélést szolgáló pajzsot, mely mögött rejtőzik az egyén valós énje, érzései, gondolatai, vágyai vagy éppen indulatai. Kialakulása elsősorban a korai szülő-gyermek kapcsolatban gyökerezik. A gyermek számára mindennél fontosabb, hogy azt érezhesse szülei elfogadják őt. Ha a szülő rendre elutasítja bizonyos megnyilvánulásait, érzéseit, szélsőséges esetben a teljes személyiségét a gyermek megfelelésre kényszerül a vágyott elfogadás elérésére. Elkezd az elvárásokhoz idomulni, a szülőnek leginkább tetsző módon viselkedni, bár valós érzéseit, vágyait, személyiségét nyilván nem képes megváltoztatni. Így válhat valakiből mindennel egyetértő, vagy éppen örökké erőltetetten mosolygó, boldognak látszó ember. Közben valódi érzései tovább dolgoznak benne, de letiltja ezek kifejezését. Szélsőségesebb esetben olyannyira kiiktatja saját érzéseit, hogy képtelen ezeket felismerni és megnevezni. A családban megszilárduló pajzs, a hamis szelf bekerül a személy többi fontos kapcsolatába is: barátai, kollégái vagy akár párja előtt sem meri felvállalni valós érzéseit, vágyait, indulatait és igényeit, ami előbb-utóbb problémákhoz vezet.
Miért lenne jó mégis letenni a „biztonságos” pajzsot? Miért nem olyan egyszerű megtenni ezt?

A többszörös érdeklődés és a férőhelyek korlátozottsága miatt az előadáson való részvétel csak előre váltott jeggyel lehetséges! 
Jegyár: 1000 Ft

Ajánlatunk


A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük csaknem hajótöréssel végződik.

Ajánló


Az eutanázia kérdése az ókor óta foglalkoztatja a közvéleményt. Szókratész, Platón és Seneca is támogatta, de az orvostudomány megalapítója, Hippokratész…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!