Program


Francia - magyar harsonaest

Francia - magyar harsonaest

A koncert különlegessége, hogy kizárólag francia és magyar zeneművek fognak megszólalni, francia és magyar előadóktól.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. június 23. szombat, 18:00

A hangverseny egyben tisztelgés is Hidas Frigyes zeneszerző előtt, aki nagyban hozzájárult a magyar kortárs harsonairodalom fejlődéséhez. Kiss Zoltán a világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és gyerekkori barátok Veér Mátyás basszusharsona művészekkel. Mindketten aktív szólisták, tanárok és részt vesznek nemzetközi fesztiválokon. Fabrice Millischer Franciaország leghíresebb harsonása. Nincs még harsonás a világon, aki megnyerte a müncheni ARD zenei versenyt és Echo Klassik díjat is kapott, méghozzá francia harsonaversenyekből álló hanglemezére. Jacques Mauger több mint 30 éve aktív szólista és több nemzetközi egyetem harsonaprofesszora is. A hangverseny a Hungarian Trombone Bootcamp fesztivál része.

Fabrice Millischer (F)
Fabrice Millischer francia harsonaművész és professzor 28 évesen megnyerte a müncheni ARD harsonaversenyt. 2011-be Echo Klassik díjjal jutalmazták és 2017-től a Párizsi Zenakadémia professzora. Szólistaként rendszeres fellépője a nemzetközi hangversenytermeknek és dolgozott a világ vezető karmestereivel és zenekaraival is.

Kiss Zoltán (HU)
A világhírű osztrák Mnozil Brass tagja és nemzetközi szólista. Rendszeres vendégprofesszor a londoni Royal College of Music és a manchester-i Royal Northern Főiskolán. Szólistaként is bejárta a világot és több nemzetközi harsonaverseny díjazottja, eddig 3 CD-je jelent meg.

Jacques Mauger (F)
Nemzetközi harsona szólista és a Párizs, Lausanne, Fribourg és a Tokyo Zeneművészeti főiskolák professzora. Pályája során díjazott volt a Toulon és a Markneukirchen harsonaversenyeken. Jelenleg is a Francia Harsonaszövetség elnöke.

Veér Mátyás (H)
Az Essen-i Filharmonikus Zenekar basszusharsonása és a 2016-os BMC nemzetközi basszusharsona verseny nyertese. Összesen négy nemzetközi világversenyen kapott 1. helyezést, jelenleg aktív szólista.

Műsor:

Hidas Frigyes: Kettősverseny
Jean-Francois Michel: Trilogy
Alexandre Guilmant: Morceau symphonique
Claude Debussy: A la maniére
Szentpáli Roland: Allegro Fuoco
Hidas Frigyes: Movement

Közreműködik:

Fabrice Millischer - harsona
Jacques Mauger - harsona
Veér Mátyás - basszusharsona
Kiss Zoltán - harsona

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére kiderül, az asszonyok furfangja nem csak napjainkban, a régi időkben sem ismert határokat.

Ajánló


Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!