Program


EurOpus | Szandai Mátyás Quartet (H/BR/CUB/F)

EurOpus | Szandai Mátyás Quartet (H/BR/CUB/F)

Szandai Mátyás, a kiemelkedő kvalitású magyar bőgős szerencsére gyakori vendég az Opus színpadán, dacára annak hogy immár hosszabb ideje Párizsban él és dolgozik.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. július 13. péntek, 20:00

A BMC Records számtalan korábbi kiadványán – többek között a Dresch Quartet, a Tóth Viktor Trió, vagy a Balázs Elemér Group tagjaként – is szereplő művész nem lett hűtlen a kiadóhoz sem, legutóbb éppen a Mathias Lévy hegedűssel és Lukács Miklós cimbalmossal közösen készített Bartók Impressions lemezzel nyűgözta le a hazai és a nemzetközi közönséget.

Szandai mostani fellépése mindazonáltal még így is különleges jazz csemege lesz az Opus látogatóinak, hiszen régóta dédelgetett álmának megvalósulásához visz közelebb. Köztudott, hogy a magyar bőgős Párizs nyüzsgő jazz-életének igen keresett zenésze, aki folyamatosan játszik úgy a francia, mint az ott élő nemzetközi jazz-társadalom legprominensebb alakjaival, elég ha csak Christoph Monniot, Mathias Lévy, vagy Archie Shepp nevét említjük. Így került egy-két éve kapcsolatba Nelson Veras brazil származású gitárossal is, azzal az őstehetséggel, akit 14 évesen, 1994-ben Pat Metheny fedezett fel, s aki amellett, hogy 2004 óta saját kvartettjét vezeti, olyanok társaságában játszott azóta, mint Lee Konitz, Aldo Romano, Dominique di Piazza, Michel Petrucciani, Gary Peacock, Mark Turner vagy Steve Coleman. Aztán a sors összehozta további két kitűnő zenésszel. Egyikük a 2001 óta Párizsban élő kubai tenorszaxofonos, Ricardo Isquierdo, aki többek között Franck Lacy, Michel Zenino, Hamid Drake, Manu Codjia, Jason Palmer, Jeff Ballard, vagy Bojan Z társaként közismert arról, hogy milyen kitartó makacssággal törekszik játékának, improvizációs technikájának folytonos megújítására. A másik a szenzációs francia autodidakta dobos, Fabrice Moreau, aki tehetséges és jónevű festőként vált ismertté, majd szép lassan egyre több jeles franciaországi zenekarban – Jean Philippe Viret Trio, Guillaume de Chassy Trio, Edward Ferlet Quartet – , illetve John Taylor, Franciaországban élő, közelmúltan elhunyt angol zongorista oldalán tűnt fel a dobok mögött.

Szandai e három markáns, különböző zenei kultúrákból érkező egyéniséggel együttműködve hozta létre azt a kvartettet, mellyel olyan saját zenei elképzeléseit valósíthatja meg, melyeket már hosszú ideje tervezett. Egyaránt helyet kap ebben a zenében a kompozíciós fegyelem, a virtuozitás, a latin-amerikai temperamentum, a könnyedség és az elegancia. A csapat intenzív munkába kezdett az elmúlt hónapokban, s ennek eredményeképpen az Opus-beli koncertet követő napokban a BMC stúdiójában rögzítik debütáló lemezük anyagát, mely a BMC Recordsnál jelenik majd meg.

Közreműködik:

Nelson Veras - gitár
Ricardo Isquierdo - szaxofon
Szandai Mátyás - nagybőgő
Fabrice Moreau - dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Ülőhely csak asztalfoglalás esetén garantálható.
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.
Telefon
+36 1 216 7894

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Ajánló


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés.…

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!