Program


Eszeveszett mesék (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Eszeveszett mesék (2016) / MÜPAMOZI (Pedro Almodóvar szenvedélyes világa)

Eszeveszett mesék - spanyol nyelven, magyar felirattal


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. október 2. hétfő, 19:00

Ritkán esik szó arról, hogy Pedro Almodóvar a rendezés és a forgatókönyvírás mellett producerként működött közre más rendezők filmjeiben. Ilyen volt sok más között A szavak titkos élete, Az élet nélkülem és az Ördöggerinc. Igaz, nem is nagyon tudjuk, mit csinál a producer. Hiszen van olyan producer, aki elsősorban a filmhez szükséges források előteremtését végzi. És vannak olyan producerek - egy film esetében akár több is -, akik a film készítésének teljes folyamatában részt vesznek. Az közös bennük, hogy hisznek a filmjeikben. 

Az Eszeveszett mesék című argentin film talán még a szokásosnál is mélyebb kötődést mutat a producer Almodóvarral. Persze lehet, hogy véletlen találkozás csupán, de az, ahogyan a film rendezője, Damián Szifron gyilkos humorral elmélkedik a világról, életről-halálról, mély lelki rokonságot mutat Pedro Almodóvarral. A film őrülten nagy siker lett, és nem csak a spanyolul értő közönség körében. Temérdek nevezést - köztük Oscar-nominálást - és még több díjat söpört be szerte a világon. Hogy mi az erőssége? Talán annak a megmutatása, hogy a szokásos emberi helyzetek, kicsiny hétköznapi sérelmek, konfliktusok egyetlen aprócska lökéstől miként változnak vad, véres, mégis nevettető drámákká. Annak a pillanatnak a megragadása, amikor a mindennapok során elszenvedett, épp hogy észlelhető karcolások olyan gyötrő fájdalommá adódnak össze, amely nem csillapítható, amelyre már nehéz racionális választ adni. Őrült diagnózis egy nem kevésbé őrült világról. 

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András

házigazda

Ajánlatunk


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról. Terápia, démonok, hormonok, Pottyondy... Mit érez ha ezeket hallja?

bohózat két felvonásban

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!