Program


Esti mese felnőtteknek- A csomótündér

Esti mese felnőtteknek- A csomótündér

A mese nem csupán gyerekműfaj. Olyan ősi történeteket, mélyen bennünk élő archetípusokat mutat meg, melyek felnőttként is ismerősek nekünk, sőt a segítségünkre is lehetnek. Hiszen hányszor mászunk meg üveghegyeket, győzünk le sárkányokat mi, felnőttek, hányszor szembesülünk megoldhatatlannak tűnő feladatokkal, próbatételekkel a hétköznapokban is!…  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. április 6. péntek, 19:00

 A mesék tehát nemcsak gyerekeinkről és gyerekeinknek, de rólunk és nekünk is szólnak. Hiszünk abban, hogy a jó meséhez hasonlóan egy jó gyerekelőadás is több szinten képes hatni, és a gyerekek mellett a felnőtteknek is valódi élményt nyújt. Úgy gondoltuk, kár lenne, ha sokan csak azért maradnának le ezekről az előadásokról, mert nincs gyerekük, vagy még kicsi, vagy már túl nagy… Ezért hoztuk létre Esti mese programunkat, amelyre kifejezetten a felnőtteket várjuk. Az előadásokat minden esetben meglepetés programmal zárjuk.

A csómótündér:

A csomótündér már évszázadok óta köti egymáshoz a szerelmespárokat, amikor egy nap végzetes hibát követ el: egy össze nem illő pár, Menyus királyfi és Panni királylány cipőfűzőjét gabalyítja össze. A királyfi és a királylány mindent megtesznek, hogy boldogan éljenek, amíg meg nem halnak, de folyton hasra esnek a cipőfűzőjükben. Kisfiuk, ifjabb Menyus pedig egyre szomorúbban és kétségbeesettebben hallgatja szülei állandó veszekedését... Mit tehet ilyenkor a csomótündér? El lehet-e vágni a tévedésből kötött csomót? Az előadás a gyerekek számára átélhetően, a mese nyelvén beszél olyan helyzetekről, mint a válás vagy a mozaikcsaládok létrejötte.
 
Azért választottuk ezt a történetet, mert úgy gondoltuk, fontos témát dolgoz fel. Egy tabutémát, amiről beszélni kell. Gyerekeknek, gyerekekkel is. A mesének ez az első, egy színész által előadott színpadi adaptációja, ez az első tárgyanimációs feldolgozása. Ellinger Edina már az egyetemen osztálytársam volt, később is sokat dolgoztunk együtt, ez a próbafolyamat is tovább erősítette barátságunkat. Hiszem, hogy egy egyszereplős előadás sosem csak a rendezőé. Együtt gondolkodtunk az anyagon, együtt hoztuk létre ezt az előadást, mindketten egyenlő arányban vagyunk benne, csak én kintről, ő meg bentről. Nagyon személyes dolog jött létre, ami nagyon közel áll a szívemhez.
 
Író: Gimesi Dóra
Dramaturg: Pallai Mara
Látványtervező: Michac Gábor
Foglalkozásvezető: Végvári Viktória
Zenei szerkesztő: Tihanyi Attila
Rendező: Tengely Gábor

Szereplők:
Ellinger Edina
 

Ajánlatunk


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!