Program


Erkel / Dubrovay / Kodály / Liszt ( Concerto Budapest & Jávorkai Sándor és Ádám & Cser Krisztián )

Erkel / Dubrovay / Kodály / Liszt ( Concerto Budapest & Jávorkai Sándor és Ádám & Cser Krisztián )

Kettősverseny

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 26. péntek, 19:30

Erkel Ferenc Ünnepi nyitány
Dubrovay László Kettősverseny hegedűre, csellóra és zenekarra

---szünet---

Kodály Zoltán Két ének, op. 5
Liszt Ferenc Az ideálok, S.106

Közreműködik Jávorkai Sándor hegedű, Jávorkai Ádám cselló, Cser Krisztián basszus

Vezényel Medveczky Ádám

1887-ben a Nemzeti Színház fennállásának 50. évfordulójára íródott Erkel Ferenc Ünnepi nyitánya, a XIX. századi magyar zene kultúrhéroszának utolsó jelentős alkotása. A Himnusz és a Szózat motívumait is felhasználó kompozíció három évszázad magyar muzsikájából összeválogatott programot indít majd útjára a hazai zene megszólaltatásában mindig különleges elkötelezettségét bizonyító örökifjú karmester, Medveczky Ádám vezénylete alatt. A második szám mindjárt a XXI. századot reprezentálja, hiszen Dubrovay László Kettősversenye 2015-ből való. A Bartók emlékének szentelt háromtételes Kettősverseny annak a két fivérnek, Jávorkai Sándornak és Ádámnak a hegedű-, illetve csellójátékával fog megszólalni, akiknek maga a szerző komponálta e művét. A koncert második felét Kodály Zoltán 1912-ben mély férfihangra komponált és zenekari kíséretes Két éneke nyitja majd, méghozzá napjaink talán legszebb magyar mély férfihangján, azaz Cser Krisztián basszusán megzendülve. A program befejező száma azután éppúgy egy ünnepi alkalomra komponált XIX. századi szimfonikus mű lesz, akárcsak a koncertet nyitó Erkel-kompozíció. Liszt Ferenc 1857-es szimfonikus költeménye, Az ideálok Weimar két büszkeségét, Goethét és Schillert magasztalta fel e két irodalmi ikercsillag közös szobor-emlékművének fölavatása alkalmából.

A koncert az alábbi bérletekkel látogatható

#Magyar Kincsek bérlet

Ajánlatunk


Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) – 17 jegyszedő nyugdíjazás – 2 színház bezárás Előadás hossza: 130 perc Felvonások száma: 1

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy mit keresnek benne tündérek? Az előadás során erre is fény derül!

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!