Program


Emmanuel Pahud és Eric le Sage

Emmanuel Pahud és Eric le Sage

Kamarazene Nagyteremre - Emmanuel Pahud és Eric Le Sage

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 29. hétfő, 19:30

Mozart: 17. (C-dúr) hegedű-zongoraszonáta, K. 296 (Emmanuel Pahud átirata)
Schubert: Bevezetés és variációk az Elszáradt virágok című dal témájára, D. 802

szünet

Schumann: Fantáziadarabok klarinétra és zongorára, op. 73 (Emmanuel Pahud átirata)
Mendelssohn: F-dúr hegedű-zongoraszonáta, op. 4 (Emmanuel Pahud átirata)

Emmanuel Pahud (fuvola) Eric Le Sage (zongora)

Emmanuel Pahud 1992-ben, alig 22 esztendősen a Berlini Filharmonikusok testületének legfiatalabb tagja volt, s máig fölismerhetjük őt a nagy zenekar tagjainak sorában a berliniek koncertközvetítéseit nézve, ám mindemellett már két évtizede utazó világsztár, a legkiválóbb hangszeres szólisták szűk elitjének teljes jogú tagja. „A hangszer lehetővé teszi számomra, hogy zenévé alakítsam, amit gondolok, amit érzek. Noha a hangszer fontos, de az előadó annál is sokkal fontosabb. Az igazi munkát még akkor kell elvégezni, mielőtt az ember belefújna a hangszerébe” – fogalmazott egy interjújában a genfi születésű muzsikus, aki híresen széles repertoárjából ezúttal Mozart, Schubert, Schumann és Mendelssohn egy-egy darabját játssza majd, túlnyomórészt saját átiratában. A Budapesten már számos alkalommal vendégeskedett és mindannyiszor lelkesen ünnepelt fuvolistát ezúttal a romantikus zeneszerzők, s különösen Schumann műveinek avatott megszólaltatójaként méltatott francia zongoraművész, Eric Le Sage kíséri majd.

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi különbségek komoly kérdéseit járja körül, és ez a világ első operettje, mely nem vidám végkifejlettel zárul.

Ajánló


Móricz Zsigmond története nagyon is időtálló témát jár körül: hogyan irányítják a nők a férfiakat a háttérből? A darab végére…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!