Program


Eleven hús (1997) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Eleven hús (1997) / MÜPAMOZI / Pedro Almodóvar szenvedélyes világa

Eleven hús - spanyol nyelven, magyar felirattal





 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. január 8. hétfő, 19:00

Szerelmi ötszög. Thriller. Bosszúfilm. Ilyesfajta címkéket aggathatnánk Almodóvar filmjére - de nem tennénk helyesen. Mert igaz ugyan, hogy filmjeiben Almodóvar bőséggel él a különféle filmműfajok elemeivel, megszokott nála az is, hogy filmes, színházi, irodalmi, képzőművészeti utalásokkal él, de a végeredmény soha nem sorolható be egyszerűen és egyértelműen. Az Eleven hús sem. A forgatókönyv alapja ezúttal nem a rendezőtől származik, hanem egy remek thriller- és krimiszerzőtől, Ruth Rendelltől.
Az előtörténet - a prológus - még Franco Spanyolországában indul. 1970 januárjában, amikor a diktatúra további jogaiktól fosztja meg a polgárokat. Aztán átível a jelenbe, a film jelenébe, 1996-1997-be. Nagyon különös film, szokatlan rímekkel. Látszólag egyszerű, de egyszerűsége mögött megbújik az elmélkedés a diktatúra rendjéről és a szabadság rendetlenségéről, könnyűnek nem mondható gondolatok a bűnről, a bűnhődésről és a vezeklésről. Az ártatlanságról. A hús és a lélek tétovaságairól. Mindezek körül pedig ott nyüzsög az egyre sietősebb világ a tolakodó reklámjaival, az élet nagy választásait jelképező távkapcsolóval. Fontos darabja Almodóvar életművének, bár sokan úgy tartják, kilóg a sorból. És ebben van igazság, hiszen ebben a filmben jelenik meg az a fajta együttérzés és érzelmesség, amely későbbi filmjeiben már megszokott. A születés és az újjászületés fájásai, a hajdan volt és leendő karácsonyok csillagai.

A vetítés a budapesti Spanyol Nagykövetség együttműködésével valósul meg.

Közreműködik:

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde egy olyan világ őrzői, melyet a közösség és vallás előírásai határoznak meg. Lányaik azonban már saját kezükbe akarják venni az életüket, szerelemből akarnak férjhez menni.

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!