Program


Egy bolond egy napja (Dzień świra, 2002) - MÜPAMOZI

Egy bolond egy napja (Dzień świra, 2002) - MÜPAMOZI

Egy bolond egy napja (Dzień świra, 2002) Morális nyugtalanság - A lengyel film fél évszázada

lengyen nyelven, magyar felirattal

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 8. hétfő, 19:00

Adam Miauczynski középkorú középiskolai tanár (Marek Kondrat kiemelkedő alakítása) maga a kiábrándító átlagosság, a meg nem valósított tervek és valóra nem váltott álmok albuma. Alacsony a fizetése. Elvált. És minden napja - ez is! - egyformán telik. Görcsösen ragaszkodik a maga alkotta szabályokhoz, a rutinjaihoz. Életében mindennek megvan a saját röhejes rítusa. Nevetünk rajta. Néha nagyon hangosan. Rendben van ez, hiszen a film rendezője, Marek Koterski a lengyel film egyik legfontosabb szatirikus alkotója. A kérdés az - mint minden jó szatíra esetében -, hogy kin is nevetünk. És hogy felhőtlenül, csilingelően boldog-e a nevetésünk. Mert a címbeli bolond nem bolond. Pontosan ugyanolyan, mint minden jóravaló polgár. Eszik, iszik, morgolódik, konyhapolitizál, tévézik, mindenkivel baja van, mindenkit utál. Csak éppen mindezt töményre sűríti, a cselekvésből kényszeres cselekvések lesznek, és aránytalanul nagynak, soknak tűnik minden, amit tesz. És néha egyáltalán nem nevetünk. Mert olyankor megérezzük, hogy ez a színjáték az élete. És a rigolyák, idétlenségek, rítusok és rutinok kötik össze az élettel.
Furcsa film. Látszólag roppant egyszerű. Olyan, mint egy kabarétréfa. Az már bonyodalmasabb, hogy felfedezzük-e magunkban ezt a frusztált tanárt, a saját rögeszméinket, hajlandók vagyunk-e egy percre elgondolkodni, mi mivel töltjük meg életbejglinket. Szóval: A bolond egy napja meglepően közeli rokona az Egy örült naplójának, Gogol nevettető és szorongató monológjának.

A sorozat a Lengyel Intézet Budapest együttműködésével valósul meg.

Alkotó:

Marek Koterski: rendező

Közreműködik:

Réz András: házigazda

Ajánlatunk


Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó történetben a nyomozás a két nő belső világába vezet.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv határhoz.

Ajánló


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!