Program


Diótörő

Diótörő

Pjotr Iljics Csajkovszkij: Diótörő

Táncjáték  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. december 30. szombat, 19:00

A Diótörő című balett színrevitele minden színházban a karácsonyi csodaváráshoz kötődő lelki töltődést segíti. A fénypontot jelenti az ádventi időszak végén, ráhangol az ajándékvárás örömére, de mindenekelőtt kitárja a lelket a másik ember felé. Az eredeti E. T. A. Hoffman-történet, a Diótörő és Egérkirály témája és cselekménye, valamint Csajkovszkij sokszínű muzsikája különleges találkozás: engedi szabadon szállni a gyermek vágy- és fantáziavilágát, ugyanakkor képes újra gyermekké varázsolni a meglett embereket is. Ráismertet a világ és az emberek sokféleségére, segít természetesnek venni és elfogadni ezt a sokszínűséget.

William Fomin táncjátéka egyaránt szólít meg gyermeket és ifjút, felnőttet és idős embert. A Diótörő és az Egérkirály harcának meséjét egy különös karácsonyi kép foglalja keretbe: a város lázas ünnepi készülődése közepette egy ablakot látunk, amely mögül egy férfi és egy nő néz dermedten kifelé. Vajon újjáéleszthető-e a szeretet, ha visszaidézik a csodát, a mesét, ami hajdan összekapcsolta őket?

(A Sopron Balett előadása)

Rendező-koreográfus – Fomin, William (táncművész, koreográfus Harangozó - díjas)

Ajánlatunk


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Ajánló


Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Vannak nagy, mindenki által ismert klasszikus zenei mérföldkövek, amelyek egész kultúránkat meghatározzák. A Klasszik Rádió és a Danubia Zenekar közös,…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!