Program


DAVID GERINGAS és a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR Auer Fesztivál - Veszprém

DAVID GERINGAS és a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR Auer Fesztivál - Veszprém

David Geringas és a Mendelssohn Kamarazenekar
Auer Fesztivál – Veszprém

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. augusztus 3. péntek, 20:00

MOZART: C-dúr divertimento K 157
SCHUMANN: a-moll gordonkaverseny op. 129
DVOŘÁK: Az erdő csendje op. 68
DVOŘÁK: É-dúr szerenád vonósokra op. 22

Gordonkán közreműködik és vezényel: David Geringas
Közreműködik: Mendelssohn Kamarazenekar
Művészeti vezető: Kováts Péter

David Geringas üstökösként robbant be a nemzetközi koncertéletbe amikor 1970-ben megnyerte a moszkvai Csajkovszkij-versenyt, s az egykori Rosztropovics-növendéket azóta is a világ vezető csellistái között tartják számon. Előadásmódját az intellektuális következetesség mellett kivételes hangi érzékenység, briliáns technika és hallatlan stílusérzék jellemzi. Közel 100 CD-je jelent már meg, közülük több is a legnagyobb nemzetközi elismerésben részesült. Rendszeresen tűzi műsorra mai szerzők – nagyrészt neki ajánlott – csellóműveit, s mindeközben nagy elhivatottsággal neveli az új csellista generációkat (köztük találjuk például Gustav Riviniust, Sol Gabettát is), többek között a híres moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium tiszteletbeli professzoraként. 
Ezen az estén a Mendelssohn Kamarazenekar közreműködésével a nyitó Mozart divertimento után romantikus műveket hallunk előadásában és vezényletével, hiszen évek óta karmesterként is ünnepelt vendége a világ koncertpódiumainak. Avatott kezei alatt felcsendül Schumann Csellóversenye, és egy Dvořák-költemény „Az erdő csendje” címmel, a hangversenyt pedig Dvořák vonósokra írt csodálatos Szerenádja zárja.

Ajánlatunk


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Ajánló


Ennek a különleges darabjának nincs próbája, nincs díszlete, nincs jelmeze, nincs rendezője. Egy színész életében csak egyetlenegyszer adhatja elő a…

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!