Program


*Christopher Marlowe: II. Edward

*Christopher Marlowe: II. Edward

II. Edward angol király vészterhes uralkodása és siralmas halása, a büszke Mortimer tragikus bukásával valamint Pierse of Gavestonnak, Cornwall nagy grófjának, II. Edward király nagy hatalmú kegyencének élete és halála, ahogy azt a nagyméltóságú Pembroke gróf szolgái nyilvánosan előadták.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. október 8. hétfő, 19:30

„Hatalom, vagy szerelem? És ha szerelem, az milyen szerelem? Azaz, hogyan is gondoljuk a helyes szerelmet? Hogyan és miként kell szeretni? És hogyan és miként kell uralkodni? Mi az, hogy uralkodni? Isteni kegyelem, vagy szolgálat? Ha szolgálat, akkor mennyire kell és elvárt, hogy az uralkodó, emberként is csak uralkodó legyen, megszűnve embernek lenni? Vagy mennyire szerethet magánemberként, főleg, ha nem az elvárt módon szeret? Valóban meg kell érteni a népet minden körülmények között? Valóban elvárt, hogy háttérbe szorítsa önmagát a köz érdekében? Vagy valóban mindent megtehet, azért mert ő az uralkodó? Mi a hatalom? Nem tudom.
Vizsgálódom, szenvedéllyel, és kíváncsian. Mint az Erzsébet-kori Marlowe. Pofátlanul, pikánsan, cikis témát választva egy saját neméhez vonzódó király életének, szerelmének vizsgálatával. Nagyon sok zenével, mint egy régi melodrámában. Sok zenével, ami segít megérteni. Bízom benne, hogy hátha találunk válaszokat. És hátha megtudunk belőle valamit a máról. A mára figyelve. Nyugalom, nincs aktualizálás, csak kérdezés. Mert semmi sem fekete-fehér, még ha ma úgy is tűnik.” (Alföldi Róbert)

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

zenés átirat két részben

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Ajánló


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!