Program


Charles Gounod: Faust

Charles Gounod: Faust

opera öt felvonásban, francia nyelven, két részben, magyar nyelvű szövegkivetítéssel
Zenéjét szerezte: Charles Gounod
Szövegét Jules Barbier és Michel Carré írta

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. május 26. péntek, 19:00

Bemutató: 2017. április 28.

A Faust doktor, a lelkét az örök ifjúságért cserébe az ördögnek eladó tudós alakja fél évezrede témája a művészeteknek. Az 1480-ban született német alkimista, Johann Georg Faust fantasztikus története a XVI. sz. elején vásári komédiákban jelent meg, majd 1587-től egy német népkönyvben is terjedt, Christopher Marlowe drámájával irodalmi szintre emelkedett és azóta számos feldolgozást nyert. Goethe 1769-ben egy vígjátékában írta le először a Faust nevet, majd a téma hat évtizeden át foglalkoztatta.

A komponisták többségét a Goethe-tragédia első részének 1808-as megjelenését követően már a német költőfejedelem inspirálta. Zenei hatása a romantika nagy alkotásain – Schubert, Berlioz, Liszt, Wagner, Mahler, Boito művein – túl egy 1997-es rock-operáig, sőt a mai napig tart. Valamennyi Faust-zenemű közül Gounod operája a legnépszerűbb. Sikerének forrása érzelemgazdagsága, a monumentalitást és a bensőségességet váltogató cselekményszövése és slágerszámba menő áriák egész sora.

Ajánlatunk


Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Ajánló


Ha sírva akar nevetni, ezt az előadást ne hagyja ki!

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!