Program


Casablanca

Casablanca

Cselekményében finom egyensúlyt tartva ötvöződik a szerelmi és a politikai szál. A Miskolci Balett egyedülálló módon, a tánc nyelvén fogalmazza újra ezt az erős érzelmekkel és nosztalgiával teli szerelmi háromszög-történetet.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. március 19. kedd, 19:00

A cinikus Rick kocsmája a szélhámosok, szerencsejátékosok és a vízumra várók találkahelye. Ide érkezik a cseh Viktor László feleségével, Ilsával – nekik is vízumra van szükségük. Rick felismeri Ilsában a régi párizsi szerelmét, és viszont. Míg Ilsa elmerülten nézi Ricket a kávéházban, az As Time Goes By dallama visszaröpíti őket egy nyugodtabb életbe, melyet még nem mérgezett meg a háború.

„A Casablanca a filmtörténet legnagyobb alkotása.” (Szabó István, filmrendező)

Szereposztás

Richard „Rick” Blaine: DRAGOS DÁNIEL
Ilsa Lund: SZŰCS BOGLÁRKA / BÁNYAI MIRJAM / MOHAI CINTIA (Esztrád művészeti ösztöndíjas)
Viktor László: BOLLA DÁNIEL
Louis Renault: LUKÁCS ÁDÁM
Ugarte: DÁVID PATRIK
Heinrich Strasser: MÁRTON RICHÁRD JÁNOS
Signor Ferrari: FŰZI ATTILA
Yvone: MOHAI CINTIA / KOCSIS ANDREA
Annina: KOVALSZKI BOGLÁRKA / KEPESS BOGLÁRKA
Annina anyja: GUZI EMESE
Sam: NAGY NÁNDOR

Közreműködik: Barna Krisztián, Géczy Roland, Horváth Renátó, Ivanov Gábor (Fülöp Viktor ösztöndíjas), Rózsahegyi Dorottya 

Zene: zenei montázs
Világítás: DRAGOS DÁNIEL
Ügyelő: VARGA RENÁTA
Hang: BALÁZS DACSKÓ BENCE
Díszlet- jelmeztervező: JUHÁSZ KATALIN
Dramaturg: CSEPI ALEXANDRA
Balettmester: JÓNÁS ZSUZSA Harangozó-díjas
Koreográfusasszisztens: FŰZI ATTILA

Koreográfus-rendező:
KOZMA ATTILA

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Roman Polanski hasonló című filmjéből készítette nagy sikerű színpadi rendezését, melyet nemzetközi alkotógárdával állított színre a PS Produkció. Eddig több millió nézőt vonzott szerte a világon a kultikussá vált vámpírparódia. Budapesten, 17 év után tovább folytatódik a különleges, fanyar humorú, látványos, szórakoztató, varázslatos musical sikertörténete.

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Ajánló


1958, nyara – Éktelen drága gyémántot hoznak a Minneapolis City Bankba. Egy notórius fegyenc megszökteti magát, hogy lecsapjon a kőre,…

Évnyitó vagy szülői értekezlet? Napközi ügyelet és portfólió készítés? Mit tegyünk, ha a tanár kollégák játszmákba hajszolják egymást és visszaélnek…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!