Program


Breuer újra itthon
5

Breuer újra itthon

A Magyar Nemzeti Bank Értéktár programjának támogatásával az Iparművészeti Múzeumba érkezett a világhírű, magyar származású építész és bútortervező, Breuer Marcell New York-i irodájának egykori berendezéséhez tartozó tárgyalóasztala.

Aktuális előadások


Annak ellenére, hogy Breuert a dizájntörténet egyik legkiemelkedőbb alkotójaként tartjuk számon, a magyar közgyűjtemények keveset őriznek munkáiból.

A tárlatban ráadásként hét további építész-iparművész kortárs iroda-berendezései is felsorakoznak. A tervezők, Molnár Farkas, Fischer József, Kozma Lajos, Bierbauer Virgil, Kaesz Gyula, Kovács Zsuzsa, Wágner László bútorai és a pályájukat ismertető archív dokumentumok által Breuernek a modern magyar enteriőr- és bútortervezésre gyakorolt hatása is megelevenedik.

Az egykori irodákat idéző fényképek, a tervrajzok és modellek között mozogva betekintést nyerhetünk az izgalmas tervezési folyamatba, a tervezők mindennapjaiba és nem utolsó sorban egy sztárépítész életterébe. A kiállítás programját szakmai és szubjektív tárlatvezetések, előadások, kerekasztal-beszélgetések, workshopok és múzeumpedagógiai foglalkozások színesítik.

Ajánló


Képzeld el, hogy kialszik minden fény… A Láthatatlan Kiállítás Budapest egy különleges interaktív…

A Pesti Vigadó szeretettel várja az épület gyönyörű belső terei, történelme, panorámája iránt…

Épületséták indulnak Budapest egyik legszebb és minden kétséget kizáróan legkülönlegesebb épületében. A múzeum…