Program


Bemutató Snétberger Ferenccel ( Concerto Budapest & Snétberger Ferenc )

Bemutató Snétberger Ferenccel ( Concerto Budapest & Snétberger Ferenc )

Bemutató Snétberger Ferenccel

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 21. szerda, 19:30

Műsor:

McLaughlin Gitárverseny – magyarországi bemutató
Milhaud Ökör a háztetőn, op.58
Snétberger III. rapszódia
Dukas A bűvészinas

Közreműködik: Snétberger Ferenc gitár
Vezényel: Keller András

Snétberger Ferenc és a francia zene lesz a főszereplője ennek a koncertnek, ahol az embernek is nagyszerű, sőt példamutató gitárművész két műsorszám előadásának középpontjában szerepel majd. Előbb a nagy brit gitáros, a zeneszerzőként is tevékeny John McLaughlin „Mediterrán” melléknevű gitárversenyét fogja eljátszani Keller Andrásék kíséretében: a nyolcvanas évek közepén komponált concerto magyarországi bemutató gyanánt szólal majd meg. Utóbb aztán Snétberger Ferenc a maga III. rapszódiáját adja elő, megidézve legsajátabb zenei világát, amelyben a roma hagyomány és a klasszikus zenei képzettség, a flamenco és a jazz hatása egyaránt jelenvaló. A koncert első részében Darius Milhaud népszerű és mulatságos zenekari darabja, az Ökör a háztetőn képviseli majd a francia – és részben a brazil zenét, hiszen már maga a mű címe is egy régi brazil tangót idéz. Amíg Milhaud művéhez Jean Cocteau és Charlie Chaplin nevét kapcsolhatjuk, addig Paul Dukas szimfonikus scherzója, A bűvészinas Goethétől veszi az eredetét: az 1897-ben ősbemutatott kompozíció az épp száz évvel korábbi Goethe-balladát, s benne a varázsseprőt mozgásba hozó, ám azt már megállítani képtelen bűvészinast idézi fel a hallgató számára.

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Ajánló


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És…

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!